SEO оптимизация

[seo][bleft]

Увеличете авторитета на домейна

УВОД:

Притеснявате се за авторитета на домейна на вашия уебсайт и не сте сигурни какво да правите по въпроса? Следвайте тези съвети, за да подобрите резултата за авторитет на вашия домейн. Когато говорим за уебсайтове, които са надеждни, уместни и предоставят превъзходно потребителско изживяване. Някои хора смятат, че оценките за авторитет на домейна, изчислени от инструменти за SEO на трети страни, се отразяват директно в алгоритмите на търсачката. Но в действителност те са само прогноза за това как даден сайт може да се представи при заявки.

Какво е авторитет на домейна?

Авторитетът на домейна се отнася до потенциала на уебсайта да се класира добре в търсачките въз основа на множество критерии. Nо преди всичко неговата надеждност и репутация въз основа на обратни връзки. Moz пое водеща роля в разработването на оценка на Domain Authority като част от своя набор от инструменти за SEO.

Платформи като Ahrefs, Semrush и Majestic също са създали собствени алгоритми за измерване на авторитета на сайта. Google обаче не взема предвид тези резултати, когато класира сайтовете. Различни инструменти за SEO използват стриктно авторитета на домейна, за да помогнат на потребителите да оптимизират своите страници. И да получат представа доколко търсачките се доверяват на сайтовете им.

 

Как се изчислява авторитетът на домейна?

Докато всеки  инструмент изчислява авторитета на домейна на даден сайт по различен начин, всички те използват обратни връзки. Входящите връзки към вашето съдържание от други сайтове, като ключов фактор. Тези посочвания показват, че някой е прегледал вашата страница и я е сметнал за качествена. В резултат на това както за оценките на авторитета, така и за целите на общото класиране в Google.

Количеството препратки, броят на уникалните препращащи домейни и надеждността им влизат в сила. Полезно е да знаете какво се включва в различните резултати, ако искате да знаете как да увеличите авторитета на страницата. Някои SEO инструменти предоставят повече подробности от други.

 

Оценка за авторитет на Moz

Moz използва модел за да изчисли авторитета на домейна, като извлича информация от индекс на връзки и го сравнява с действителното класиране в резултатите от търсенето. Въпреки че изчисляването на резултата е сложно, се взема предвид:

 

Общ брой обратни връзки

Общ брой основни домейни

Колко често домейнът се появява в резултатите от търсенето с Google

Оценка за авторитет на Semrush

Semrush определя оценка за авторитета чрез връзки, органичен трафик и признаци на подозрително SEO поведение.

 

Качество и количество на препратките

Очакван среден месечен трафик

Липса на класиране по ключови думи в първите 100 органични позиции на Google

Процент на dofollow домейни

Съотношение на препратки към органичен трафик

Рейтинг на домейн Ahrefs

 

Как да проверите авторитета на домейна?

Ако сте любопитни относно авторитета на уебсайта, въведете домейна в един от безплатните инструменти за проверка на обратни връзки, изброени по-долу. Ще получите основен резултат, но трябва да се абонирате за допълнителни функции.

 

Moz Проверка на авторитета на домейна

Проверка на авторитета на уебсайта с Ahrefs

Majestic Backlink Checker

Semrush Domain Overview Checker (трябва да си направите акаунт.)

Авторитетът на домейна, фактор за класиране ли е?

Алгоритмите на Google се състоят от стотици фактори за класиране. Въпреки това, същите фактори, които SEO инструментите използват за изчисляване на оценките за авторитет на домейна. Влияят върху цялостното ви класиране в търсачките. Ние просто не знаем конкретния алгоритъм или тежест, които Google използва за всеки фактор.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ДУМИ:

Ще дам някои съвети как да повишите авторитета на вашия домейн, като се фокусирате върху висококачествени входящи връзки, съдържание, структура на сайта и потребителско изживяване. Извършете одит, като използвате Senrush или друг инструмент, за да видите какви сайтове сочат към вашия. Докато липсата на връзки може да затрудни издигането в класирането в търсачките, връзките с ниско качество също могат да повлияят отрицателно.

 

 

Няма коментари: