Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Видове реклама в съвременния святПредвид настоящото изобилие от предлагане на пазара, можем да заключим, че всеки продукт се нуждае от реклама. Хората имат по-малко пари от желанията, следователно най-често това, за което се крещи, се изкупува.


 На всеки етап обаче различните фирми имат различни цели. И рекламата има известна гъвкавост спрямо тях. Ако например видеоклип за сникъри по телевизията е предназначен за купувач на дребно, тогава най-вероятно този видеоклип е предшестван от някаква друга промоция, насочена към собствениците на магазини и търговски вериги, където детето ще моли точно за това от майка му.


 И така, най-досадното, познатото, което първо ми идва на ум - рекламата на продукта - всъщност е последното звено в рекламната верига. Създава търсене, стимулира продажбите. Този тип реклама се прилага не само за потребителски стоки, но и за ексклузивни стоки - луксозни стоки (бижута, мебели, скъпи коли или облекло).


 Корпоративна (имиджова) реклама.


 Няма цел да продава продукт. Акцентът е върху значението на компанията за страната, върху нейната роля в съдбата на хората. Основните канали за разпространение на такава реклама са телевизията и пресата. По принцип много големи компании прибягват до корпоративна реклама - MTS, Beeline, Gazprom, Norilsk Nickel, банки и др. Такава реклама е по-скоро насочена към партньори - тези, които вече са те, и тези, които могат да станат такива и за по-голямата част от населението. Изгодно е не само да си сътрудничите с такава компания, но и престижно, освен това патриотично.


 Този подход често принуждава корпорации, образуващи градове и държави, да спонсорират спортни отбори и предавания. Това е наистина много важно и полезно както за предприемачите, така и за спорта.


 Индустриална реклама.


 Най-малко известни и най-трудни. Трудността се крие във факта, че подобна реклама далеч не е емоция, която е в основата на първите два (основни!) Вида промоция. Аргументите, използвани в индустриалната реклама, трябва да бъдат ясни, подробни и верни. Предметът на такава реклама е оборудване. Анализът на вашето предложение (сравнителен) във времето ще бъде от значение.


 И така, производителят на оборудването, в търсене на потенциални партньори, им изпраща търговски оферти - списания, дипляни, брошури с подробна информация. В такива заявки, като правило, има обратен купон. Той съдържа подробности за продаващата компания и свободно пространство, където потенциален клиент може да задава въпроси. Естествено, подобна реклама е насочена към собствениците и директорите на бизнеса, но не и към крайния потребител.


 Кой къде е?


 Всеки продукт има няколко етапа на живот. Те също имат реклама, която върви ръка за ръка с продукта.


 1) За да изведете даден продукт на пазара, трябва да поставите възможно най-много информация за него. Само такава информационна „бомбардировка“ е в състояние да направи продукта известен на пазара. Тук на помощ идва всяка реклама, по телевизията, радиото, бигбордовете или по-евтините в Интернет, например на таблата за съобщения. На много сайтове можете да публикувате реклама безплатно, след което да я маркирате от общата маса с цвят или да я поставите в ТОП.


 2) Когато даден продукт расте и се развива, информационните потоци могат да бъдат отслабени. Важно е обаче да останете видими. В рекламата сега е моментът да сравните продукта си с конкурентите, за да насочите вниманието на потребителя към основните му предимства.


 3) Имате място на пазара. Продуктът е в своята зрялост. Заедно със славата идва и насищането със стоки. Целта на рекламата на този етап е да напомни за продукта, да поддържа неговата популярност.

 Третият етап продължава в зависимост от търсенето на продукта. Ако търсенето падне, рекламата често спира. Престава и самото съществуване на стоката. По този начин, докато продуктът съществува, съществува и реклама.

2 коментара: