Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Борба с поповото прасе
С тази публикация ще си позволим да дадем няколко съвета с надеждата да помогнем на всеки овощар, който се е заел с непосилната задача да премахне вредителите.

Става дума за тези пълзящи, ровещи и хвърчащи гадини, които ще дойдат в новите насаждения. Щом усетят миризмата на вкусна храна: картофи, моркови и млади корени. За това е нужно стопанинът да отдели повече време за унищожаването на тези грабители.
Един от вредителите е поповото прасе. То се открива по дупките в земята и по рохките купчинки пръст, добре забележими след дъжд. То е дълго 4.5-5 см. и е в тъмно кафяв до черен цвят и е лъскаво, покрито с гъсти ситни власинки. Предните му крака са изменени в копаещи органи. Женската снася яйца от 100 до 500 броя с големина на конопено семе. През юли и август от тях се излюпват личинките, а след няколко дни те започват да се хранят с нежните коренчета и млади стъбла. Така те нанасят значителни щети. В средата на октомври те се прибират, за зимуване в земята на дълбочина 60 см. Цикълът на възпроизводство е една календарна година.

Друг метод за борба с поповото прасе през вегетацията е като приготвим един килограм трици и прибавим сто милимитра олио, чаша захар и 30 гр. цинков сулфат (предлага се в селскостопанските аптеки). Така приготвената примамка се разхвърля, като се работи с ръкавици задължително. И през есента се правят ями с дълбочина от 50 до 70 см. и се напълват с тор. Там поповите прасета се събират на топло. Най-добре ги привлича за тази цел пресния тор и най-вече конския. С настъпването на студовете торът се разпръсква и те загиват преди да успеят да се заровят отново в почвата.

При използване на тези идеи не бива да се допуска контакт на домашни птици до примамките. Трябва стриктно да се спазват упътванията, ръцете и очите обезателно да се мият добре, а препаратите да се поставят на недостъпни за деца места.

Източник: http://razsadnika.com/


Няма коментари: