SEO оптимизация

[seo][bleft]

5 важни места в дома, които трябва да бъдат хидроизолирани




Водните щети могат да окажат сериозно отражение върху дома ви и да доведат до големи сметки за ремонт. За разлика от огъня, който е рядко, катаклизмично събитие, което определено ще забележите, водните щети могат да се натрупват с течение на времето, дори години и да се превърне в сериозен проблем, което ще изисква наемането на специалисти, които да извършат необходимия ремонт.

За щастие, има някои лесни поправки, които можете да извършите сами или с кратко посещение от  специалистипо хидроизолация. Това не само ще предотврати евентуални щети от водата, но дори ще увеличи стойността на дома ви.

Основи и мазе


Смятате, че солидните бетонни основи на вашия дом са твърди, но могат да се появят пукнатини и въпреки че може да не изглежда така, бетонът е порест и водата може да минава през него.
Можете да направите мазето водоустойчиво по два различни начина, които в идеалния случай трябва да се използват заедно. Според строителния код, всичко, от което се нуждаете е мека мембрана, която пречи на подземните води да влязат в контакт със стените и да създадат пространство за „дишането” на стената. Въпреки това, добавянето на пълна защита срещу влага и подпочвени води, както и пълнене на съществуващите пукнатини с бетонен уплътнител трябва да ви предпази, с малко поддръжка в бъдеще.

Покрив


Това е вашата първа линия на защита срещу щети от вода и е необходимо да го направите перфектен. Уверете се, че комини, капандури и вентилационни отвори са правилно запечатани и продължават да бъдат сигурни, тъй като те могат да се повредят с времето. Също така ще трябва да проверите дали керемидите не са напукани и, че вашите уплътнители са в добро състояние. През зимата трябва да сте сигурни, че водата от дъжд и сняг не се задържа и не се събира на ръба на покрива.

Външни стени 

Бетонът, от който са направени стените ви, може да се смеси с вещества, които ще го направят водоустойчив, а външните стени могат да бъдат хидроизолирани. Ако имате по-стара сграда, вероятно нямате подходящата защита като съвременния дом, затова се свържете с изпълнител, за да видите какво трябва да бъде извършено, за да бъдете максимално защитени от навлизане на вода.

Улуците


Улуците и канали трябва да се бъдат свободни от препятствия или рискувате да се повредят или каналите да се препълнят и да се създаде басейн от стояща вода, който да проникне във вашите стени или мазе. Също така се уверите, че металните улуци в по-старите сгради не са корозирали - ако е така, можете да помислите за подмяна.

 Прозорци и врати


Дървени рамки на врати и прозорци могат да набъбнат при влажно време, а неправилно монтираните прозорци и врати могат да пропускат влага. Уплътняването им може да бъде просто като нанасяне на силикон, или може да включва нови врати и прозорци. Модернизирането им не само ще подобри хидроизолацията, но и ще подобри естетиката и енергийната ефективност на дома ви.

Като се има предвид колко катастрофално може да бъде изтичането на вода и колко може да бъде добавена стойност от модернизирането до водоустойчивия ви дом, трудно е да се твърди, че това е нещо, което можете да отложите.

Няма коментари: