SEO оптимизация

[seo][bleft]

Професионални сонари за риболов



Риболовът днес може да е доста по-атрактивен с използването на различни иновативни устройства като сонари.
Така риболовната дейност като хоби се превръща в източник на положителни емоции и спомени, които са увековечени в снимки и видеоклипове за сбъднати победи с различни големи риби!

Какво е сонар?


Сонарът е специално устройство, което наистина помага на хората при риболов. Най-известните марки сонари на пазара са: Garmin, echoMAP, Humminbird,  Fishfinder и др.

Как работят сонарите за риболов?


Принципът на работа на разглежданите устройства е свързан с генериране и фиксиране на високочестотни импулси, отразени от дъното. Въз основа на получената “картина” на отразените сигнали, устройството позволява да се направят изводи за наличието на риба или рибни пасажи от рибаря.
Има два вида сонари за риболов – такива, които засичат рибата от брега и втори тип, които действат на плавателния съд, когато е във водата. Става дума за професионални сонари.

Първият вид се състои от излъчвател, приемник и екран. В кутията на приемника има контролер, отговорен за приемане и обработка на сигнала от жичен или безжичен плаващ сензор (той може да бъде монтиран и на въдица). Почти всички сонари за риболов от брега са малки и се прикрепят към ръката (под формата на часовник). Те имат по-малко опции от професионалните сонари. Но основната задача е да се определи и покаже на рибаря топографията на дъното, температурата на водата, наличието на риба или миграцията ѝ под водата. Но… все още има какво да се желае.
Другият вид сонари определено са по-мощни. Те се използват за риболов от лодка или корабче. Професионалните модели се състоят от:
·         предавател с един или с два лъча с високочестотни радиосигнали при 50-800 kHz. Най-ефективният обхват е с обхват 50200 kHz;
·         приемник с контролер за приемане и обработка на отразения радиосигнал;
·         многофункционален екран, показващ релефа на дъното, температурата, местоположението на "скитащите" или стоящи на място риби.

Всеки професионален сонар за лодка или кораб се характеризира с широчина на лъча 60-120° (или други параметри), мощност (300 вата позволяват да се получи точно изображение на подводната ситуация на дълбочина около 500 метра), потискане на шума и т.н.

Професионалните устройства за риболов са широко представени в онлайн магазина ishop.bg. Консултантите винаги могат да дадат ценни съвети за правилен избор на конкретен модел като: Humminbird SmartCast RF25, Eagle FishMark 320, Eagle SeaFinder 500C DF, Humminbird 1197c SI Combo
Последният модел сонар е с перфектни параметри за риболов и е снабден със Side Imaging™. С тази технология може да се следи супер детайлно дъното, неговият релеф и движението на рибите. Наистина, днес риболовът е съвсем друг тип изживяване, когато е със сонар.

Няма коментари: