SEO оптимизация

[seo][bleft]

Гуми за товарни автомобили



Гуми за товарни автомобили - полезни съвети


Професионалните шофьори, водачи на тежки товарни автомобили трябва да разбират от всичко – да познават всеки детайл от устройството на возилото, което управляват. Обикновено тежкотоварните камиони и тирове летят по магистралите и бързат да стигнат до крайната си цел.

Когато настъпи повреда по време на движение, последиците започват от унищожаване на товара и стигат до най-лошото – загуба на здравето и живота на участниците в произшествието. Често основните виновници за тежките катастрофи са гумите.

Изборът на подходящи гуми за камиони, които превозват тежки или извън габаритни товари не е лека задача. Тези гуми са и доста скъпи, което кара собствениците на возилата да търсят по-изгодни оферти, често за сметка на качеството.

Пътищата, по които се движат камионите по време на ежедневната си работа не са от най-добрите. Ако по магистралите условията са добри, то в междуградските пътища водачите се налага да заобикалят дупки, изронен асфалт и всевъзможни изненади, като пропадащи участъци, особено зимно време.

В тези условия камионите имат нужда от перфектни гуми, съобразени с модела на автомобила, товарите които превозва и естествено сезона – в това отношение компромиси няма как да се правят. Товарните автомобили не могат да си позволят икономии по отношение на гумите.

Ако го направят, това ще им струва много повече отколкото комплект сезонни гуми – първо глобите при проверка от контролните органи не са малки и второ – в чужбина може и да не им позволят да пътуват по пътищата, ако гумите им не притежават нужния европейски сертификат.

В последните години сме свидетели на драстично изменение на времето – невиждани температури през зимата от – 20, а понякога и повече градуса, а през лятото – невероятните +40 и нагоре. Тези условия поставят нови предизвикателства пред водачите на товарни автомобили.

Избирайки нови гуми, те трябва да се съобразят с възможността да шофират при много ниски температури и за целта им трябват зимни гуми със специални качества. Освен това, всеки шофьор знае, че предните гуми за камиони са различни от задните и от тези, които се поставят на ремаркето – това са тънкости, които осигуряват безопасното движение в тежките зимни условия.

През лятото – напечения асфалт при температури +40 градуса на сянка е убиец за всички автомобилни гуми. За тези условия се подбират специални гуми, разработени за високи температури. Особено за автобусите, превозващи пътници, контрола за използваните гуми е много висок.

Тук залогът е голям – живота и здравето на пътниците и останалите участници в движението. За зимата най-подходящи са гумите с високо съдържание на естествен каучук, който губи еластичността си чак при -60 градуса.

За лятото се предлагат подходящи летни гуми, съобразени с модела на автобуса, които да осигуряват надеждно и безопасно движение по напечените пътища. Отговорността, която носят професионалните шофьори, водачи на тежки камиони или автобуси, пълни с хора е огромна, затова гледката на камиони и други возила в окаян вид с гуми, с напълно изтрит грайфер буди недоумение, макар и да се движат предимно по черни, междуселски пътища.

Няма коментари: