SEO оптимизация

[seo][bleft]

Паник атаки и Паническо разстройство

 


Би било добре да си зададете въпроса дали някога сте изпитвали ненадеен внезапен прилив на безпокойство, уплах и безпричинен страх?  При принудителната изолация настъпила при много хора на планетата вследствие на  COVID – тези случай зачестяват значително.

Какво всъщност представлява паническата атака?

Паническата атака е мега силна по интензитет вълна от страх, която се характеризира с липса на яснота и има интензивност, която води до сигурно и категорично изтощение. При прилив на паник атака сърцето ви внезапно се атакува и усещате невъзможност да дишате и имате чувстото, че идва краят или лудостта ви застига. Паническите атаки в по-голямата част от случаите се случват категорично изведнъж, без никакви сигнали затова или без проявата на каквито и да било симптоми. Възможно е да получите паническа атака дори и по време на сън.

Паническата атака е може да се случи веднъж, но за повечето хора страдащи от това заболяване те  се случват на серии. Повтарението на панически атаки често е предизвикано от абсолютно конкретизирана случка или ситуация. Много често ситуацията, която предизвиква паника, е именно тази, при която имате усещането за застрашеност.

Възможно е да изпитате една или няколко панически атаки, но това да не доведе до кардинални промени в състоянието и в живота си и да си бъдете все така щастливи и здрави. Но трябва да имате предвид, че вероятността за преминаване от
паник атаки към друг вид психическо разстройство, например паническо твкова, получаването на някаква фобия или друг вид депресия е много голяма. Без значение е причината за получаване на пристъпите на паник атаки, то те си остават лечими, но е от огромно значениенавременна консултация с добър психотерапевт и назначаването на подходящо лечение за крайният резултат. Има наколко начина, по които имате възможността да си помогнете при получаването на паник атаки – намаляваме на симптомите на паника, контролиране на увереността.

 

Сигурните признаци и симптоми на паническа атака

Признаците и симптомите на паническа атака се случват почти мигновенно, без сигнали за предстоящите събития, изведнъж и с последващ пик в разстояние на около 10 минути. Те рядко имат продължителност над  един  час като в по-голямата си част приключват от 20 до 30 минути. Паническите атаки имат способността да ви спохождат навсякъде и без ограничение от време и място, дори и по време на съня ви. Може да да получите паник атака докато сте в някой магазин, докато сте на пазар, вървейки си просто по някоя улица, шофирайки в колата си или дори удобно разположени на дивана вкъщи.

Симптоми на паническа атака

Пристъпите на задух или хипервентилация, наличието на сърцебиене, получаването на болка или силен удар в гърдите, треперене от паниката, усещането за задушаване, нереалността като обсебващо чувство, изпотяване на мига без причина, гадене от нищото, замаяност или припадане без видими симптоми и причини, усещане за изтръпване на части от тялото, обливане от  топли или студени вълни, внезапен страх от смърт, безконтролност над положението и усещане за лудост.

 

Няма коментари: