Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Паник атаки и Паническо разстройство

 


Би било добре да си зададете въпроса дали някога сте изпитвали ненадеен внезапен прилив на безпокойство, уплах и безпричинен страх?  При принудителната изолация настъпила при много хора на планетата вследствие на  COVID – тези случай зачестяват значително.

Какво всъщност представлява паническата атака?

Паническата атака е мега силна по интензитет вълна от страх, която се характеризира с липса на яснота и има интензивност, която води до сигурно и категорично изтощение. При прилив на паник атака сърцето ви внезапно се атакува и усещате невъзможност да дишате и имате чувстото, че идва краят или лудостта ви застига. Паническите атаки в по-голямата част от случаите се случват категорично изведнъж, без никакви сигнали затова или без проявата на каквито и да било симптоми. Възможно е да получите паническа атака дори и по време на сън.

Паническата атака е може да се случи веднъж, но за повечето хора страдащи от това заболяване те  се случват на серии. Повтарението на панически атаки често е предизвикано от абсолютно конкретизирана случка или ситуация. Много често ситуацията, която предизвиква паника, е именно тази, при която имате усещането за застрашеност.

Възможно е да изпитате една или няколко панически атаки, но това да не доведе до кардинални промени в състоянието и в живота си и да си бъдете все така щастливи и здрави. Но трябва да имате предвид, че вероятността за преминаване от
паник атаки към друг вид психическо разстройство, например паническо твкова, получаването на някаква фобия или друг вид депресия е много голяма. Без значение е причината за получаване на пристъпите на паник атаки, то те си остават лечими, но е от огромно значениенавременна консултация с добър психотерапевт и назначаването на подходящо лечение за крайният резултат. Има наколко начина, по които имате възможността да си помогнете при получаването на паник атаки – намаляваме на симптомите на паника, контролиране на увереността.

 

Сигурните признаци и симптоми на паническа атака

Признаците и симптомите на паническа атака се случват почти мигновенно, без сигнали за предстоящите събития, изведнъж и с последващ пик в разстояние на около 10 минути. Те рядко имат продължителност над  един  час като в по-голямата си част приключват от 20 до 30 минути. Паническите атаки имат способността да ви спохождат навсякъде и без ограничение от време и място, дори и по време на съня ви. Може да да получите паник атака докато сте в някой магазин, докато сте на пазар, вървейки си просто по някоя улица, шофирайки в колата си или дори удобно разположени на дивана вкъщи.

Симптоми на паническа атака

Пристъпите на задух или хипервентилация, наличието на сърцебиене, получаването на болка или силен удар в гърдите, треперене от паниката, усещането за задушаване, нереалността като обсебващо чувство, изпотяване на мига без причина, гадене от нищото, замаяност или припадане без видими симптоми и причини, усещане за изтръпване на части от тялото, обливане от  топли или студени вълни, внезапен страх от смърт, безконтролност над положението и усещане за лудост.

 

Няма коментари: