Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Опасността от приемането на спортни стимуланти – стероиди



Съвременните спортисти и тези, които имат поне далечена връзка със спорта, са запознати с такова понятие като "стероиди". По правило обикновеният човек обвинява културистите в злоупотреба с тези лекарства. Понятието "стероиди" е обрасло с много слухове и спекулации, както и предположения, които нямат връзка с реалността. Известно е, че действителният ефект на тези лекарства се различава от резултатите от изследвания, проведени в лаборатории. Дозите, използвани от спортисти любители, се различават значително от тези, използвани в тестовете. Анаболните хормони имат стимулиращ ефект върху рецепторите на мускулните клетки. А тези от своя страна използват специални гени, които произвеждат протеин. Освен това те влияят на ензимната система, участваща в процеса на протеиновия метаболизъм (ускорява процеса на синтез и забавя разпадането). 

В резултат на този процес настъпва мускулен растеж. Според спортистите, когато приемат стероиди, интензивността на тренировката и работното тегло се увеличават, докато времето за възстановяване, напротив, намалява. Когато курсът приключи, напредъкът спира. По време на тренировка се освобождава хормонът на стреса кортизол. В резултат на това се получава разграждане на протеини (докато протеинът се използва като „гориво“ за мускулите). Под въздействието на стероидите ефектът на кортизола се блокира. Налице е блокиране на мускулните влакна от разпад и скоростта на възстановяване се увеличава. 

Приемът на анаболни стероиди намалява производството на тестостерон. Нивата на тестостерон при спортисти, които са спрели приема на анаболни стероиди, са по-ниски в сравнение с първоначалните. Като правило в края на курса спортистите приемат нестероидни лекарства, които възстановяват нормалната секреция на тестостерон в организма. Тъй като ефектът на стероидите върху човешкото тяло все още не е напълно проучен и резултатите от много изследвания са доста противоречиви, все още е твърде рано да се правят окончателни заключения относно стероидите. Въпреки това спортистите по целия свят продължават да приемат тези лекарства Докато стероидните лекарства действат и допринасят за победата на спортистите в различни състезания, малко хора мислят за тяхното отрицателно въздействие. 

Голям процент от младите хора, които посещават фитнес зали, нямат необходимата информация и нямат възможност да получат обяснение от треньора за използването на определен инструмент. Те нямат представа за нюансите на курса и приемат стероиди без никакъв контрол. Разбира се, този вид спорт не се отразява най-добре на здравето. Ако изборът на лекарства, диета и тренировки, както и възстановяването след курса се наблюдават от специалист, стероидите може да са безопасни.

Няма коментари: