SEO оптимизация

[seo][bleft]

Практики за създаване на входящи връзки в SEO

 


Въпреки че тези практики съществуват и днес, те са напълно неефективни и използването на тези техники е по-скоро бърз начин да си докарате глоба от Google.

Разпространението на „черна“ тактиката за изграждане на връзки е довела до приемането на нов термин: естествен растеж на връзките.

За разлика от изграждането на връзки, естественият растеж на връзки е процес на получаване на входящи връзки чрез създаване на страхотен контент, към което хората искат да се свържат, и развиване на взаимоотношения с други издатели и влиятелни лица, свързани с Вашата индустрия.

Като цяло някои видове контенти са склонни да печелят повече линкове:

-Контент, управляван от данни

Контент, който въвежда нови идеи, събрани чрез събиране и анализ на данни, има тенденция да печели повече връзки, линкове. Други търговци, писатели и издатели могат да използват тези идеи като доказателство за собствените си твърдения, като цитират това доказателство с препратка.

Съдържание на новините

Бъдете първите, които обхващат интересна тема, а други медии и издатели, които създават свързани статии, ще се позовават на първоизточника и ще поставят линк към оригиналния източник.

Влиятелно ориентиран контент

Moz се отнася към този тип съдържание като съдържание на его-примамка. Примерите включват обобщени отзиви (например 50 влиятелни SEO експерти, които дават съвети за получаване на връзки), профили (например: как четенето на блога Onemarketing ми помогна да стана SEO майстор) или интервюта. Влиятелните хора са по-склонни да се обосновават на постове и да споделят постове, защото те самите са споменати (и похвалени) в тях.

Спорен контент

Спорният контент не е за хора със слаби сърца и трябва да бъде внимателно обмислен, преди да го публикувате - не рискувайте да отчуждавате хора от аудиторията си. Но изпълнено замислено, противоречиво съдържание, което насърчава дискусията, е добър начин да спечелите връзки, линкове от хора, които искат да говорят за това.

 

Инфографика

Не всички издатели и марки имат бюджет за страхотни дизайнери и разработчици. Извличането на идеи или данни в ангажираща инфографика и позволяване на други издатели да ги споделят - разбира се с връзки, линкове към източника - е добър начин да печелите връзки на други подходящи сайтове.

Който и подход да решите да изберете, получаването на линкове, връзки, изисква задълбочено, точно, оригинално и качествено съдържание.

Но качествения контент - дори във формат, който има тенденция да печели линкове, връзки - не е достатъчен. Печеленето от връзки включва и елемент на пропаганда и онлайн PR. Ако никой не знае, че има невероятен фрагмент към контента, те не може да се свързват с него.

 

 

Няма коментари: