SEO оптимизация

[seo][bleft]

Билки, помагащи ни по-лесно да преминем етапи на депресия и нервни кризи



Кои билки помагат при нерви и депресия


В забързания начин на живот съпътстван от много проблеми, както в личен, така и в професионален план, всички ние сме склонни да изпадаме в депресивни състояния. Понякога сме нервни и на помощ идват хапчетата за успокоение. Освен тях, обаче има и природни средства, с които можете да преборите стреса, умората и депресията.


Босилек против депресия 


Босилекът произхожда от Азия и Африка. За индусите той е свещен. У нас има много широко приложение в кулинарията. Освен в готварството, босилекът има успокояващо действие и може да се приема като чай. 

За предпочитане е обаче да се консумира пресен. Свежите листа на босилека съдържат етерични масла. Успокояват стомаха, както и стимулират обмяната на вещества и подобряват настроението. Има доказан ефект при постоянна употреба. 

Жълт кантарион при неспокойствие 


Той има доказани лечебни свойства от векове. В древността се е използвал за лечение на различни болести. При билколечение се използват цветовете и стъблата на билката. Те се берат непосредствено след цъфтежа. В жълтия кантарион се съдържат вещества, които подобряват настроението. Ето и една полезна рецепта ако се чувствате неспокойни: Рецепта за неспокойствие с жълт кантарион Две чаени лъжици жълт кантарион се заливат със 150 мл. вряща вода. Запарва се за 10 минути. Отварата се пие по 1-2 чаени чаши на ден.

Пасифлора при нервна преумора 


Пасифлората е растение, което вирее по ширините на Америка. 

В далечното минало индианците са я употребявали като успокоително средство. Полезните вещества като флавоноиди, гликозиди и етерични масла се съдържат в листата и стъблата на пасифлората. В аптеките могат да се намерят готови смески от пасифлора и валериан. За по-голям ефект може да приготвите следната рецепта: Рецепта с пасифлора при нервна преумора 1 ч.л. пасифлора се залива със 150мл. гореща вода. Запарва се за 15 минути, след което отварата се приема сутрин, обед и вечер.

В дните, в които Ковид е факт, много хора, за тъжна участ, изпадат в нервни кризи. Надяваме се, че се чувствате добре и няма да Ви се налага да ползвате, нито медикаменти, нито билки! 
Бъдете здрави!

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: