SEO оптимизация

[seo][bleft]

Какви икони е хубаво да имате в къщата?
  Изборът на икони за дома винаги е индивидуален и тук си струва да се вслушате в гласа на сърцето си. Случва се подвигът на този или онзи светец да потъне много дълбоко в душата, да го подтикне да му подражава в живота си.


  Иконите могат и трябва да бъдат поставени в различни стаи. Иконата също трябва да бъде в кухнята. В детската стая трябва да има свят образ. Например иконата на ангела пазител или иконата на небесния покровител на детето.


  Традиционно е обичайно да се закачи икона на Покров на Пресвета Богородица над входа на къща или апартамент. Въпреки че може да бъде всяка друга икона или кръст.


Поставяне на икони една спрямо друга в домашния иконостас


  Основното място заема иконата на Спасителя. Често е най-големият по размер. Обикновено това е Спасителят, който не е направен с ръце, или Всемогъщият Спасител. До образа на Христос е поставена икона на Божията майка с детето. Ако стоите с лице към домашния иконостас, тогава иконата на Спасителя трябва да е отдясно, а иконата на Богородица - отляво. Това са основните икони, те трябва да са в червения ъгъл. Над тези икони може да се постави само иконата на Света Троица или иконата на Тайната вечеря.


  Под двете основни икони или отстрани на тях можете да поставите персонализирани икони, т.е. икони на светци, чиито имена се носят от членове на семейството, както и други икони - покровители на професии, светци, особено почитани от вас и т.н.


  Във всеки случай трябва да запомните за принципа на йерархията. Например, икона на светец не може да бъде поставена над иконата на Троицата, Спасителя, Богородица и апостолите. Препоръчително е домашният иконостас да се увенчава с православен кръст.


  Не гонете броя на иконите в домашния си иконостас. Тук "качеството" е по -важно - по -добре е да имате само две икони - Спасителя и Богородица, но изрисувани по такъв начин, че човек наистина би искал да се моли пред тях.


 

Няма коментари: