SEO оптимизация

[seo][bleft]

Какви са предимствата да ползваме въшни счетоводни услуги ?


В тази статия ще разгледаме какви са предимствата да ползвате външно счетоводно обслужване за малък бизнес.

Основните предимства са свъзани с разходите и с това насреща да имате опитен специалист.

Ако Вие държите кадър във вашият офис, ще трябва да му подсигурите заплатата, осигуровките, компютър, бюро ( работно място), софтуер, обучения, достъп до счетоводни, данъчни и други ресурси, отпуска, ток, топлина, телефон, интернет и други офис удобства. Тогава на вас този човек ще Ви излиза твърде скъпо, особено ако сега прохождате или сте стартирали преди няколко месеца и все още сте в първа фаза на развитието Ви.

Ако заложите на счетоводител на свободна практика или на малка счетоводна къща, то вие за вашият бизнес спрямо, броя на фактурите, персонала, оборота, банковите сметки, дали сте регистрирани или не сте регистирани по ДДС, ще може да разберете колко пари ще бъде месечната Ви такса за обслужване. Тя може да варира и най-често за малки бизнеси без персонал може да е от порядъка на 50-80 лв за фирми не регистрирани по ДДС или 80-120 лв за фирми регистрирани по ДДС. Разбира се ако фирмата е с повече фактури и има други специфики, цената би била 150-200 лв и нагоре според работата Ви. Обикновено ако Вие имате повече фактури, това означава повече оборот и съответно заработвате повече пари, съответно цената зависи дали вие извършвате услуга, продавате стока или се занимавате с производство, как и къде продавате услугите и продуктите Ви.

            Най-добрият фактор при избор на счетоводител е в свободен разговор да разберете на какво професионално ниво е, има ли от кой да се учи, заобиколен ли е от колеги, които да му помагат и съветват спрямо различните казуси които могат да възникнат, с какъв опит и стаж е. Продължава ли да се учи и от къде се консултира от какви източници на информация и т.н.

            Добрият счетоводител е винаги готов да Ви посъветва, ако не знае нещо, той се задълбочава да проучи нещата, да види дали няма някакви изменения в закона и да получи най-адекватен и точен отговор на вашите запитвания. Каква е практиката и как се процедира, чете решения, становища от НАП, преглежда професионалните форуми, чете в професионалните решения и има достъп до тълкувания на закона и примери от данъчни и счетоводни експерти.

Работи със иновативни софтуерни продукти, работи качествено и гони и гледа всички срокове, никога не остава нещата недовършени и каквото зависи от него го изпълнява за да може всичко пред държавата да е наред и вашият бизнес да се развива.

Ако вие искате да се консултирате със специалист преди да пристъпите към откриване на фирма, преди да приложите идеити си на практика, е добре да се посъветвате с нас или друг колега в бранша, да си направите счетоводна консултация.

Ние от Митков Консулт ЕООД държим на качеството и на доверието с клиента, работим изключително прецизно и държим всичко да се прави в срокове и качествено.

Можем да сме Ви полезни ако искате да регистирате фирма, да се регистрирате по ДДС, да извършвате услуги в България, ЕС и по света и всякаква дейност в България. Ползваме и работим с адвокати, които са експерти в данъчното законодателство.

Няма коментари: