SEO оптимизация

[seo][bleft]

Добър въпрос: Обичайно ли е да поставяте покривка на масата у дома?




Защо е нормално въобще да няма покривка на масата и какво може да ни накара да я сложим на масата? Очакваме гост и започваме да сервираме масата. Номер едно в подготовката е покривката. Винаги ли е необходимо тя да се слага? С какво може да се замени и кога това е подходящо? Все въпроси, които всяка домакиня често си задава.

Не може да се отрече, че покривката обединява. В днешно време нейният ръб не се използва за избърсване на бради и мустаци, както преди много години. Ролята й е да повиши настроението, да създаде уют и комфорт.


Как да постигнем всичко това без огромна покривка с дантели и бродерии? Много просто: да поставим настолна пътека в контрастен цвят на масата. Така също ще се обединят хората, седнали на нея, дори и непознати да са. Ще почувстват връзка, по-лесно ще започнат разговори. Масата ще изглежда по-тясна, а на гостите ще им се струва, че са по-близо един до друг.


Свобода и липса на правила. Тези тенденции днес важат за всичко. Включително и за стила на масата. Искате да покажете своята маса и нейният красив плот? Моля, направете го! Искате да я покриете с няколко слоя покривки? Продължавайте! Вече не е така строго да комбинирате стила и цвета на покривката с останалата част от интериора. Напротив, нейният дизайн може да е контрастен и да предизвика емоционален взрив.


Що се отнася до видовете покривки, те са претърпели различни промени. В допълнение или вместо традиционната покривка има вече всякакви салфетки, тишлайфери, подложки и какви ли не още варианти. Най-често настолните пътеки са ленти по цялата дължина на масата. Върху тях се поставят вази с цветя, сервират се основни ястия и плодове. Те изпълняват функцията на декорация или защита на покривката, ако са в комбинация с такава. Тишлайферите могат да бъдат разположени не само по дължина, но и по ширина на масата. Така обединяват стоящите около нея и обособяват отделни места за тях.


Какъв цвят покривка да изберете? Бялата е идеална, но бързо и видимо се цапа. По-практично е да изберете цветен вариант или модел с орнаменти. Друг вариант е да се използват подложки върху бяла покривка.


Струва си да споменем ленените покривки, които са на върха на своята популярност. Те обаче са капризни относно грижите за тях. Защо тогава ги ползваме? Отговорът е: за масата в хола, на която вечерите не се провеждат всеки ден. А в западната интериорна традиция е обичайно да се застеле конзолна маса с покривка, която да се притисне към плота със стъкло.


Дължината на покривките е почти основният критерий.Прекалено дълга, висяща покривка, ще попречи на движението на гостите. А прекалено късият вариант ще открие твърде много краката на масата и ще изглежда непропорционално. Но, както обикновено, всяко правило си има изключения. Например, една къса дантелена покривка може да изглежда много игриво и красиво на масата.


Относно формата на покривките, макар и да е дадена свобода на избора, желателно е те да следват формата на масата. Красиво изключение може да се постигне при кръглата маса, където да има комбинация от две покривки. Долната да е кръгла, а горната – декоративна, с друг цвят и форма.


Както става ясно, дали да има покривка на масата, кога и каква да е – всеки решава сам, давайки израз на своята креативност и стил.












Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: