SEO оптимизация

[seo][bleft]

Как да откажете предложение за работа



Били ли сте някога изправени пред дилемата да ви предложат повече от една работа наведнъж? Ситуацията изисква да решите коя да приемете и коя да откажете.

Отхвърлянето на предложение за работа с добра грация няма да навреди на професионалната ви репутация. Всъщност може дори да го подобри, ако го направите добре. В края на краищата никога не знаете кога може да се пресечете отново с мениджъра по наемане.

Както при приемането на оферта за работа, обикновено устно ще отхвърлите оферта за работа. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да отхвърлите предложение за работа учтиво и с уважение.

Бъдете своевременни в отговора си

Вероятно мениджърът по наемане би интервюирал няколко други кандидати за позицията, която ви е предложена. Даването на бърз отговор ще им позволи да предложат позицията на един от другите неуспешни кандидати. Мениджърът по наемане не би бил доволен, ако трябва да започне процеса отначало.

Бъдете учтиви

Благодарете на интервюиращия за отделеното време и предлагайте кратка сбита причина да не приемете ролята. Може би сте намерили нещо, което по -добре отговаря на вашите интереси и умения? Или сте решили да останете на сегашната си работа? Намерихте нещо по -близо до дома? Каквато и да е причината, дръжте го кратко, бъдете честни и им благодарете за отделеното време и внимание.

Установете връзка за бъдещето

Завършете разговора, като предложите да поддържате връзка. Оставането във връзка с мениджъра по наемане може да ви бъде от полза в бъдеще.

Ще си струва усилията да поддържате добри отношения с компаниите, които отказвате. Може дори да ви даде начало за бъдеща работа, ако настоящата ви позиция не се окаже така, както сте очаквали.

Надяваме се че тази статия е била интересна за вас. Успех в намирането на нови поприща!

Бъдете дейни и не се отказвайте да следвате мечтите си!

 

Източник: pss.bg









Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: