SEO оптимизация

[seo][bleft]

Как да мотивирате детето си да спортува

 


Всеки знае за значението на спорта за човешкото здраве. И разбира се, грижовните родители са склонни да въвеждат децата си в активен начин на живот. Но не винаги детето ентусиазирано върти педалите на велосипед или ентусиазирано отива на следващата тренировка. Случва се любимо дете да се съпротивлява с всичките си сили, да е капризно и в резултат на това с мрачно изражение на лицето прави необходимите упражнения, за да може по-късно да се настани отново на любимия си диван. Какво можете да направите, за да накарате детето си да иска да спортува? Ще научите за това в тази статия.

Най-важното нещо във всеки бизнес е мотивацията. Никой възрастен няма да направи нищо без съблазнителен стимул – независимо дали това е заплата, удоволствие или гордост от резултата. Същото е и с дете, основното е да изберете точно това, за което си струва да положите усилия. Най-простата мотивация за детето е пример за подражание. В идеалния случай, когато родителите водят активен начин на живот: редовно ходят на фитнес, бягайте или карайте колело. Тогава за детето спортът ще бъде неразделна част от живота и всички трудности, свързани с него, ще се приемат за даденост. В крайна сметка от детството той ще види как тренират мама и татко и ще се опита да бъде като тях. Ако спортът не е част от семейния живот, има два варианта. Можете да започнете да тренирате заедно: да пуснете цялото семейство сутрин или да се запишете за танци за възрастни и деца и след известно време сравнете резултатите, като организирате танцова битка. В името на допълнителна комуникация с родителите си, повечето деца с радост ще оставят всичко останало за по-късно. Или можете да използвате любимия герой на детето си като пример, независимо дали е супергерой, анимационен герой или истински човек.

 Децата често се опитват да бъдат като своите идоли, основното е внимателно да насочвате детето към зоната, където може да постигне желаните резултати. Например, обърнете внимание на факта, че правейки карате, можете да станете непобедими като костенурките нинджа или в гимнастиката можете да развиете същата гъвкавост като шпионин. Когато избирате спортна секция, основното, на което трябва да обърнете внимание, са предпочитанията на детето. Често причината да не иска да ходи на тренировка е, че той иска да играе футбол и родителите му решиха, че басейнът ще бъде по-полезен и като цяло е по-удобно да се стигне до там, а графикът е по-добър и има много други фактори, които влияят на избора на възрастните. Но няма да има смисъл от нелюбим спорт или дори желанието да се направи нещо напълно ще изчезне. И ако, преди да вземете решение, се консултирате с детето и му позволите да направи собствен избор, тогава отношението към обучението ще бъде съвсем различно - в края на краищата никой не го е посочил, той сам е взел решението. Освен това огромна мотивация е самото удоволствие от урока. Родителите ще трябва само да хвалят детето за най-малкия успех, а по-големите постижения са забавни за празнуване с цялото семейство в кафене за сладолед или в детска стая за игри. За да може детето да има интерес към спорта, е необходимо да се създадат условия за това:

 

- често ходете на дълга разходка, ходете на спортни площадки, играйте спортни игри, карайте тротинетка или велосипед;

- ограничете използването на джаджи, така че детето да има време да се отегчи и да помисли какво да прави. В същото време на видно място поставете спортно оборудване, с което можете да тренирате у дома: дъмбели, ластици, обръч;

- говори за важността на спорта и здравословния начин на живот, гледай документални и игрални филми, показвай мотивационни видеоклипове от интернет;

 

Не бързайте да купувате електрически детски транспорт, защото тогава от електрическа кола по-скоро ще искате да се прехвърлите на електрически скутер, отколкото на велосипед, където трябва да въртите педали и да поддържате баланс. Децата по природа са много активни и любознателни. С малко помощ и подкрепа от родителите си, те със сигурност ще растат здрави.

Няма коментари: