SEO оптимизация

[seo][bleft]

Туристическата екипировка – как да изберем подходящи дрехи за планината?

Туризмът в планинските области на България е изключително популярен, а зашеметяващите гледки, които показват върховете на нашите планини не могат да бъдат описани с думи.

Независимо от сезона на годината, планината е примамлива дестинация за мнозина, а туристическите разходки се извършват индивидуални, от групи, начинаещи и напреднали.

Разбира се, на първо място трябва да се погрижим за частта по набавяне на подходяща туристически екипировка.

Времето в планината е изключително променливо и това предразполага към носене на широк спектър от дрехи и аксесоари, които да ни предпазят.

В текущата блог статия ще си поговорим относно някои важни туристически дрехи, които са задължителни за преходите, независимо от сезона и ще отговорим на въпроса как да изберем подходящите за нас.

Кои дрехи са най-подходящи?

Планинските преходи изискват добра „основа“ на която да стъпите и затова ще започнем с туристическите обувки. Обувките трябва да са удобни, точни по размер и да са пригодени за интензивно ходене в планината. Важно е да са водонепромукаеми, а материалите да не нараняват краката при дълго ходене.

Туристическите панталони са следващата важна дреха, ако тръгнем отдолу нагоре. Те са леки, но приспособени панталони, които съхнат бързо и няма да ви притискат докато ходите.


Туристическото яке е основен елемент за торса на човека, който го носи. То предпазва от сняг, дъжд, вятър и може да се комбинира с полари, тениски, блузи с дълъг ръкав, потници, суичъри, термобельо и пухени елеци.

Шапките, според сезона, също трябва да присъстват в облеклото. През лятото можете да заложите на лека шапка с козирка, а през есента и зимата трябва да имате зимна шапка със себе си.

Разбира се, това не е всичко – туристическите чорапи, видове термобельо и ветровки са също много предпочитани от планинарите, а когато става дума за аксесоари, то задължително трябва да обърнете внимание на следните:

·         Ръкавици

·         Карта

·         Телефон

·         Туристическа раница

·         Шалове

·         Клинове

·         Кутии и прибори за храна

·         Кърпи за глава или ленти

·         Слънчеви очила

Аксесоарите не се изчерпват само с гореизброените, нито пък дрехите.


Как да изберем дрехи и аксесоари?

Първо, трябва да определим маршрута, интензивността и дължината на планинския поход. Обикновено изкачването на върхове или походите в планините до хижи, езера и прочие са дълги, тоест отнемат поне няколко часа, а времето може да се измени всеки момент.

Определете точните размери преди покупка, марки, от които сте доволни и аксесоари, които ще ползвате задължително.

Направете листа с дрехите, от които имате нужда и потърсете най-удачните опции за вас.

Това е накратко една работеща формула, която ви помогне да изберете видовете туристически дрехи и ще бъдете екипирани за следващото приключение.

В случай че имате нужда от професионален партньор в предоставянето на невероятни спортни стоки, то спортен онлайн магазин Point1.bg има с какво да ви очарова.

Разгледайте тук и си изберете туристическа екипировка.

 

 


Няма коментари: