SEO оптимизация

[seo][bleft]

Какво трябва да знаете за подготовката на материала за шпакловка?



Преди да започенете да шпакловате е необходимо да изберете нужните материали и инструменти. Остава да подготвите необходимите за работата инструменти и да грундирате стените.

Работни инструменти и материали

Правилно избраният инструмент играе важна роля за получаването на качествен резултат. За грундиране и запълване на стените ще са ви необходими следните инструменти :

-          Широк валяк за нанасяне на грунд върху стени;

-          Четка за грундиране на ъгли и фуги;

-          Строителен миксер, електрическа бормашина или перфоратор с миксерна дюза за смесване на разтвора;

-Кофа за разбъркване и четка за почистване след всяка партида;

- Твърда голяма шпатула (широчина 30-35 см) за бързо и равномерно запълване на големи повърхности;

-Гъвкава малка шпатула (широчина около 10 см) за завършване на труднодостъпни места и за нанасяне на сместа върху голяма шпатула;

-Ъглови шпатули за повърхностна обработка във външните и външните ъгли на помещението;

- Шлифовъчна машина, фино-зърнеста шкурка или строително ренде за довършително шлайфане на стени за боядисване.

Необходими материали :

-Избрана замазка;

-Грунд;

-Перфорирани ъглови профили за подсилване на вътрешни и външни ъгли и арки;

-Профили за майки с височина от подметката до гребена 6 мм или 10 мм за нанасяне на началния слой, както и дюбели, винтове и крепежни елементи за монтажа им;

   Подготовка на стена преди шпакловане

Преди шпакловането, първо, почистваме измазаните стени с твърда шпатула от притока на мазилка и частици от отпадъци, след което отстраняваме праха от стените с четка или метла. Това ще осигури по-добро сцепление на почвата с повърхността.

За укрепване на ъглите върху тях монтираме метални или пластмасови перфорирани ъглови профили (ъгли). Закрепваме ги към една и съща шпакловка, самонарезни винтове или строителен телбод.

При гипсокартонните конструкции покриваме с фибростъкло и покриваме със специална шпакловка ( Knauf Fugen ) фугите между листовете, капачките на винтовете, пукнатините и вдлъбнатините.

След изсъхване на първия слой се прави втори, който подравнява шевовете в една и съща равнина с гипсокартон, след което стените се почистват.

След това равномерно нанесете грунда с валяк или четка. За мокри помещения се използва почва с антисептични добавки, за да се предотврати появата на мухъл и гъбички.

След пълно изсъхване на грунда се препоръчва нанасянето му с втори слой. В този случай стените ще изтеглят по-малко влага от шпакловката. Така довършителната шпакловка ще се втвърди по-бавно, което ще остави повече време за нейното разпределение и изравняване на повърхността.

Технология на шпакловане на стени за боядисване

Стените са готови. Започваме да шпакловаме. Шпакловката се нанася на няколко етапа: основно изравняване, довършителни работи и окончателно шлайфане. Този процес отнема много време, тъй като ще трябва да нанесете поне три слоя и да изсушите напълно всеки от тях.

Начален слой шпакловка

Началният етап на шпакловане изравнява повърхностните дефекти до 12-15 мм дълбочина, така че изходният състав се нанася на дебел слой.

Шпакловката се нанася върху дълбоки точкови дефекти на повърхността (например фуги на листове от гипсокартон, места, където самонарезните винтове се завинтват в гипсокартон, пукнатини и вдлъбнатини), върху които се полага мрежа от фибростъкло или хартиена армираща лента. Притиснете го малко, но за да не се образуват бръчки и мехурчета. Оставете да изсъхне.

Ако има дълбоки неравности по цялата площ, тогава ще трябва да приведете в съответствие с водещите нивото майки. Майките могат да бъдат инсталирани по няколко начина. Най -бързият и лесен начин е да ги фиксирате върху специални скоби (поцинковани скоби Knauf Kremmer или пластмасови крепежни елементи за фарове AriyaStroy ). За това, освен майките, са необходими перфоратор, дюбели и самонарезни винтове, както и инструменти за маркиране. На първо място, върху приложената маркировка, пробийте няколко дупки с еднаква разлика между тях. Поставете дюбели в тях и затегнете винтовете, така че капачките им да са в същата равнина като маркиращите резби. Поставете щипките върху винтовете и фиксирайте самия маяк в тях.

Приготвяме разтвора само след инсталиране на маяците. За това използвайте строителен миксер или бормашина със специална дюза. Не забравяйте, че гипсовата шпакловка има кратък срок на годност, така че не разреждайте голям обем.

Освен това, ако процесът на шпакловане е нов за вас, то независимо от вида на сместа, тя трябва да се разрежда на малки порции, за да се адаптира. Необходимо е да имате време да изразходвате целия разтвор, преди да се втвърди в кофа.

Източник: https://remontnapokrivibg.eu/

Няма коментари: