SEO оптимизация

[seo][bleft]

Търся си работа, но нямам опит!




Вие сте от хората, които търсите работа, но нямате опит в сферата за която кандидатствате. Не се притеснявайте, защото това може да се дължи на няколко нещо, който в миналото са били значителни за вас! Например:

-          Занимавате се със собствен бизнес

Някои разбират същността на раздела „Трудов опит“ твърде формално: уж тук можете да посочите само работа под наем и ако сте работили за себе си като предприемач или на свободна практика, не бива да пишете за това в автобиографията си. Не - трябва да се посочи, защото това е и вашият професионален опит, а той е важен.

-          Променена професия

Например, цял живот сте били счетоводител и след това сте се преквалифицирали в уеб дизайнер. Или фитнес треньор. Или сте решили да станете бавачка. Сега търсите първата си работа по нова специалност, така че предишният опит в автобиографията изглежда вече не е необходим. Или търсите работа в ново амплоа, но като цяло опитът ви в тази посока е по-малко от пет години, а възрастта ви не е като тази на младите специалисти.

Първо, опитът в предишната специалност не е толкова безполезен. Просто не е нужно да го записвате със същите подробности в автобиографията си, както бихте направили, ако отново търсите работа на счетоводител. Но си струва да споменем накратко, като подчертаем кои умения от предишната професия могат да ви бъдат полезни в новата.

На второ място, напишете с прав текст в раздела „За мен“, че преди такава и такава година сте имали различна професия. Това ще премахне въпросите - и няма да има причини за несъответствия.

-          Имахте много лош опит.

Например през последните пет години веднъж (или повече от веднъж) сте преживели уволнение или сте напуснали някъде със скандал. По очевидни причини не искате да говорите за тази история. Изглежда, че ако просто мълчите за това работно място, сякаш изобщо не е съществувало, това ще ви избави от проблеми, защото тогава потенциалните работодатели няма да се интересуват от вашия човек там. Уви, ако вашият трудов опит през последните пет години стане непълен поради тази разлика, все пак ще се изисква обяснение.

-          Твърде гъвкав трудов опит

Сменили сте много работни места и сте се опитали в различни специалности. Сега най-накрая сте решили посоката и предпочитате да не посочвате в автобиографията онези работодатели, които са „извън темата“ за тази основна посока.

 






Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: