SEO оптимизация

[seo][bleft]

Украинци активно закупуват автомобили втора употреба от автокъщите в Дупница


Украинци ударно изкупуват автомобили втора ръка от автокъщите в Дупница. Шофьор на автовоз от Италия за Дупница коментира за “Струма”, че украинци изкупуват автомобилите направо от автовоза, преди още да бъдат закарани в автокъщите.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона със собственика на автокъща в Дупница Милан Дойчев. Ето какво заяви той за пазара на автомобили втора ръка: „В момента много украинци пазаруват стари автомобили от автокъщите и ги продават в Украйна. В някои области там са паднали митата и това им дава възможност да пазаруват от нас и да ги препродават в Украйна. Те не търсят скъпи автомобили, купуват коли на по 20 г. Предпочитат марките “Мерцедес”, БМВ или корейски автомобили, които се продават за до 5000-6000 лв. Повечето от клиентите ни са бесарабски българи, които идват с паспортите си, пазаруват и препродават колите в Украйна, Молдова… Изкупиха почти всички залежали автомобили по автокъщите. Печалбата ни от тези продажби не е голяма и не мога да кажа, че е глътка въздух за нашия бизнес, но поне разчистихме автокъщите от непродаваеми коли”, заяви М. Дойчев.

Неговият колега Георги Грозданов също потвърди голямото търсене на евтини автомобили от украински граждани в автокъщите в Дупница. Ето какво заяви той: „От една-две седмици много украинци купуват автомобили от автокъщите. И преди войната имахме клиенти от Украйна, но не бяха толкова много и купуваха по-нови и по-скъпи коли. Сега търсенето е на автомобили, които не са скъпи, може да са и на над 20 г. Сред клиентите имаме и бежанци, но те са малко. Старите автомобили в автокъщите се поизчистиха, украинците ги изкупиха”, заяви Г. Грозданов.

Служители в КАТ – Дупница коментират, че има дни, в които украинските търговци се редят на опашка през целия ден пред гишетата за регистрация на автомобили.

Източник: Blagoevgrad.eu

Няма коментари: