SEO оптимизация

[seo][bleft]

Изкуството да се купуват изгодни билети за концерти



Окончателното ръководство за постигане на най-добрата сделка


Няма нищо по-вълнуващо от това да чуеш, че любимата ти група ще дойде в твоя град. Почти усещате как вълнението се засилва, докато си представяте изпълнението им и започвате да мислите откъде да вземете билетите. Но с толкова много фактори, които трябва да се вземат предвид, и с голям потенциал за разочарование, купуването на билети за концерт може да бъде стресиращо. Дали прекупвачите на билети имат най-добрите оферти? Трябва ли да купувате директно от мястото на събитието или от вторичния пазар? Има ли други начини да се сдобиете с безплатни или намалени билети? В това ръководство ще намерите всичко, което трябва да знаете за купуването на билети за концерти. От продажбата на билети на първичния пазар и сайтовете за препродажба на билети на вторичния пазар, до продавачите на билети от трети страни и скритите такси - тази статия съдържа всички вътрешни тайни, които ще ви помогнат да получите най-добрата сделка за билети за концерт!

 

Кой е основният пазар на билети за концерти?

Има няколко различни групи, които купуват билети за концерти и плащат за концерти на живо. Членове на фенклубове - Ако сте голям фен на групата, може да сте част от фенклуб и да получите достъп до билети на предварителна продажба, преди те да станат по-широко достъпни. Някои фенклубове имат годишна членска такса, но други са свързани с еднократно плащане. Приятели/семейство на групата/мястото на събитието - Ако познавате някой, който работи с групата, като част от нея или като човек, който помага за турнето или мястото на събитието, може да получите достъп до билети на предварителна продажба. Това е доста рядко явление, но се случва. Широка публика - Огромното мнозинство от хора, които не са свързани с групата, купуват билети или на първичния пазар, или най-вероятно на вторичния пазар.

 

Вторичен пазар на билети за концерти: какво трябва да знаете

Вторичният пазар е, когато хората, които вече са си купили билети, решат да ги продадат на други. Те съществуват в почти всяка индустрия - и билетите не правят изключение. Това е най-големият пазар за препродажба на билети за концерти. Първичният пазар е този, на който изпълнителят или мястото на провеждане на концерта продават билети на публиката - т.е. на първоначалния източник на билетите. Продавачите на билети на вторичния пазар са големи предприятия, които съществуват единствено за препродажба на билети за концерти и спортни събития. Примери за продавачи на билети на вторичния пазар са StubHub, SeatGeek и eBay. Преди да купите от вторичния пазар, трябва да знаете няколко неща: Цената на билета вероятно ще бъде много по-висока от тази, която можете да получите от първичния пазар. Билетите се продават във вида, в който са, и няма никакви гаранции. Съществува много голям шанс да не получите това, за което сте платили, и да нямате късмет, ако нещо се обърка. Има много съмнителни прекупвачи и купуването от вторичния пазар винаги е свързано с риск. Съществуват много начини за препродажба на билети. Можете да намерите тези билети на уебсайтове като SeatGeek или StubHub. Просто въвеждате събитието, на което искате да отидете, и уебсайтът ще ви покаже какви билети са налични и на каква цена. Това е подобно на начина, по който купувате всеки друг продукт онлайн.

 

Как да купувате от вторичния пазар

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато купувате билети от вторичния пазар. - Първо, искате да сте сигурни, че купувате от надежден продавач. Можете да направите това, като прегледате отзивите и рейтингите на продавача. Те ще ви позволят да разберете как други клиенти са оценили опита си при покупка от този продавач. Можете също така да докладвате за всички лоши продавачи на платформата, която използват. - Искате също така да се уверите, че продавачът има политика за връщане. Някои продавачи ще ви позволят да върнете билетите, ако те не се появят или ако не са валидни. Други изобщо не позволяват връщане на билети. Не забравяйте да прочетете правилата на продавача, за да не се окажете заклещени с билети, които не можете да използвате. - Също така трябва да се уверите, че билетите са за правилната дата и място на провеждане. Има случаи, в които хората купуват билети за дата или място, различни от тези, които са мислели. Уверете се, че сте проверили внимателно данните на билетите, за да не се окажете на грешното представление. - И накрая, бъдете внимателни при плащането на билетите. Трябва да използвате само приета форма на плащане. Това може да бъде кредитна карта, дебитна карта или дори акаунт в PayPal.

 

Платформа за продажба на билети от трета страна

Съществуват няколко платформи за продажба на билети от трети страни като Eventbrite, Bandsintown и Ticketmaster, които ви позволяват да закупите билети директно от мястото на събитието. Те са чудесен начин да се сдобиете с билети директно от източника - а понякога дори предлагат уникални предимства. Например Eventbrite понякога предлага концерти, които са напълно безплатни. Често това са концерти, организирани от по-малки изпълнители като начин да създадат своя фенска база и да получат повече признание. Можете да потърсите безплатни билети и на други места във вашия град. В много случаи организаторите раздават безплатни билети, за да привлекат хора и да създадат по-голяма аудитория. Платформите за продажба на билети на трети страни често имат предварителни продажби, които са достъпни само за избрани фенклубове или хора, които имат профил в платформата. Това означава, че трябва да се сдобиете с акаунт и да членувате във фенклуб, преди продажбата на билети да бъде отворена за широката публика. Това е чудесен начин да се сдобиете първи с билети и да спестите пари.

 

Безплатни билети и билети с отстъпка: познавайте възможностите си!

- Най-добрият вариант за намиране на билети за концерти с отстъпка е да изчакате няколко месеца преди концерта и след това да се оглеждате онлайн. Можете да потърсите кодове за отстъпки от различни уебсайтове за продажба на билети и да потърсите промоционални кодове, които могат да ви дадат възможност да намалите цените на билетите. - Можете също така да проверите местните вестници и списания за обяви за безплатни концерти във вашия град. Много малки изпълнители раздават безплатни билети, за да се опитат да изградят своя фенска база и да получат повече признание. Можете също така да разгледате местните уебсайтове за изкуство и култура, за да видите какви събития предстоят. Често можете да намерите безплатни концерти и представления, организирани от по-малки артисти или компании, за да привлекат повече хора към тяхното изкуство. Можете също така да проверите в местните заведения за изкуство и култура дали не предстоят безплатни събития. Много по-малки артисти организират безплатни концерти, за да създадат своя фенска база и да получат повече признание. Можете също така да разгледате местните вестници и списания за обяви за безплатни концерти във вашия град. Те често се организират от по-малки изпълнители, които се опитват да създадат своя фенска база.

 

Заключение

Купуването на билети за концерти може да бъде стресиращ процес. Има много фактори, които трябва да се вземат под внимание, и при големия потенциал за разочарование, трябва да се уверите, че сте се предпазили от измамници и лоши прекупвачи. В тази статия ще научите за различните групи, които купуват билети, и за различните начини, по които можете да се сдобиете с билети с отстъпка. Ще научите също така за предимствата на платформите за продажба на билети на трети страни и за всички начини, по които можете да се сдобиете с безплатни билети и билети с отстъпка, включително да изчакате няколко месеца преди концерта, за да пазарувате онлайн, и да проверите местните вестници и списания за безплатни концерти във вашия град.










Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: