SEO оптимизация

[seo][bleft]

Как да изберете най-подходящата вана?


В  наши дни ваните варират по размер, форма и материал, от който са направени. Освен това от голямо значение за стила и окончателния хармоничен дизайн на банята са допълнителните аксесоари. Тази статия ще се опита да разгледа предимствата и недостатъците на различните материали, от които се произвеждат най-модерните вани.

Всяка вана е за предпочитане да бъде удобна, да има практична форма и да се вмества добре в размерите на банята. Струва си да се предпочете вана с антиплъзгащо покритие и дръжки по стените, което ще гарантира безопасността и удобството на членовете на семейството.
Първото нещо, което е добре да се вземе предвид при избора на вана са формата и размерите на банята.

Вече можете да намерите вана в почти всякаква форма: правоъгълна, овална, полукръгла, кръгла, триъгълна, петоъгълна, шестоъгълна, осмоъгълна и др. Стандартните размери на правоъгълната вана са:
- дължина - 150, 170 или 180 см;
- ширина - 70, 80 или 85 см;
- височина - 65 см.

Следващата стъпка е да изберете аксесоари за ваната. Това са различни масажни системи (ултразвуков масаж, хидро- и аеромасаж), осветление, озонационни системи за вода и въздух, дръжки, подлакътници, меки облегалки за глава, музикални системи и много други.

Според европейската класификация ваните се разделят на:

- обикновени (стандартни);
- луксозни (Lux);
- „делукс суит” (Delux).

Другото важно нещо е да обърнете внимание на материалите, от които се правят ваните.
Най-добрите съвременни вани са чугунените. Модерните бани се изработват от фин чугун (около 5 мм). Те могат да бъдат произведени от български и чуждестранни фирми.
Следващите по популярност вани са стоманите. Те се заваряват от отделни елементи или се пресоват от единично парче стомана.

Следващите по популярност са акрилните вани. Акрилният синтетичен полимер представлява пластмаса. Такива вани се изработват чрез нагряване на акрилния лист и издухване във вакуумните камери на желаните форми. След това повърхността се подсилва (укрепва), защото самият акрил няма необходимата твърдост.


Няма коментари: