SEO оптимизация

[seo][bleft]

Какво трябва да знаем за медицинска застраховка при пътуване в чужбина



Когато на българина се налага да пътува в чужбина или да отиде на почивка извън страната, почти никога не мисли за някаква застраховка. А опасност от инциденти и непредвидени ситуации винаги съществува. Българинът нехае за своето здраве и това е факт. Това си личи много силно, по избраните дестинации на пътуване и как повечето хора подценяват рисковете.

Например ако отиват в чужбина за туризъм или да карат ски, хората сякаш забравят какви опасности има там. Голяма част от тези дестинации крият истински опасности за живота и здравето ни. Има и други рискове, които крият пътуванията в чужбина и са доста неприятни, макар и да не са фатални. Например да изгубят багажа ни. Ако обаче сме помислили предварително за подобни ситуации и сме направили нужната застраховка, тя може да покрие финансовите загуби за нашия багаж и ние да бъдем компенсирани.

 Туристическите и медицинските застраховки много си приличат. Договорът и при двата случая може да включва така наречената услуга асистенс. Този тип застраховки се препоръчва от експертите, защото така можете да се свържете по всяко време с човек на компанията, който да ви окаже съдействие, независимо за какво става дума. Тази услуга има редица преимущества като например безплатни услуги от лекари, болници и медицински центрове в повечето курорти и във всички големи градове. Ако вашата застраховка е сключена без услугата асистенс има голяма вероятност да трябва сами да поемете разходите или други разходи, като тези суми ще ви бъдат изплатени на по-късен етап от вашия застраховател. Не са малко случаите, когато на клиента му се налага да ползва юридическа помощ или съвет, ако се е случило нещо което касае трети лица. Тогава услугата асистенс е наистина много полезна.

Добре е да имате клауза гражданска отговорност по вашата застраховка. Нея трябва да заявите допълнително, когато сключвате договор.

Източник: http://emporiki.bg/

Няма коментари: