SEO оптимизация

[seo][bleft]

5 съвета за пестене на средства за първи дом




 Няма нищо по-хубаво от това, човек да има собствени средства, за да финансира покупката или строежа на своя първи дом. Няма нищо по-трудно от това обаче, затова човек трябва да започне да обмисля различните варианти, които стоят пред него. Много често хората използват схемата на частичното финансиране с една част от сумата от тях и една част от ипотечен кредит.


 Ето 5 съвета как да пестите, а за ипотеката банката сама ще се погрижи.

 

Пригответе си бюджет към който да се придържате стриктно

Избягвайте излишни разходи, импулсивни големи покупки, малки глезотии, които само ще ви отдалечат от деня, в който ще можете да финансирате покупката на мечтания дом.

Депозит за жилище

Това е добро решение, което ще събира вашите спестявания в отделна сметка, която няма да изтича за семейни разходи. Интересувайте се от оферти за депозити при изгодни условия, така че самият депозит да расте в правилната посока. Можете да използвате оферти за автоматично пренасочване на сума от заплата и т.н.

 Намалете задълженията си по други сметки


 При положение, че ползвате бързи кредити, потребителски кредити, лизинги. Вижте какво от тях може да се елиминира в по-бърз срок от време, за да нямате излишни разходи на главата. В този смисъл не си позволявайте нови заеми, докато не направите съдържателен план за пестене на средства за нов дом.

Извадете тефтерчето или свалете приложение на телефона си, където да отчитате разходите си


 Така много бързо може да видите от какво може да спестите; какво не ви достига; къде харчите излишно. На пръв поглед си мислите, че знаете всичко, но когато числата заговорят, тогава получавате съвсем друга картинка.

Въпреки че сега още нямате средства, не значи, че не трябва да проучвате пазара. Гледайте за оферти, разпитвайте, следете пазара, следете промените в цените на наемите, на цените за продажба. Най-добре ще е да имате малко познания относно имотния пазар преди да закупите къща, да вземете ипотечен кредит и всичко прилежащи неща към всичко това.

Източник: https://parite.bg








Няма коментари: