SEO оптимизация

[seo][bleft]

Viber чатботовете – новата тенденция сред компаниите за развлечение



В последните няколко години се забелязва тенденция при множество събития за развлечение – те използват различни канали за достигане до своите фенове. И ако до преди години беше лесно през социални мрежи като MySpace и Facebook, то днес нещата са по друг начин. Брандовете се ориентират към нови канали, които са по-иновативни и по-ангажиращи – Viber.
Една от българските дигитални агенции за Viber чатбот – Linbots дава добри примери фестивални чатботове:
Един от най-големите фестивали в източна Европа е EXIT. Всяка година те посрещат стотици хиляди фенове на музиката, а жанровете варират. През различните години използват множество канали за комуникация, а през последните няколко се доверяват и на Viber. Така те са едни от първите фестивали, които имат собствен чатбот. В него потребители получават информация за различни изпълнители и помощ за самия фестивал – храна, какво може да се прави и други.
Pohoda Festival – е другият голям фестивал, който има подобен чатбот във Вайбър. Фестивалът е с множество награди: „Британска награда за фестивали за най-добър фестивал отвъд океана“ и други. Известен е със свободата на мислене на своите изпълнители и посетители. Както EXIT, така и те имат фестивален чатбот във Вайбър. Този бот помага на аудиторията да намерят билети, да проверят за изпълнители или просто да се разбере за най-новите изпълнители.
Последният фестивал, но не по важност, е Sonus Festival. Фестивалът се провежда в Хърватия. Микс от различни стилове, като преобладава електронната музика. Те разполагат с интересен чатбот, от който можете да разберете повече за билети, изпълнители, често задавани въпроси – преди, по време и след самия фестивал, както и опция за получаване на интересни новини.
Тенденцията се наблюдава – все повече развлекателни бизнеси виждат потенциала в чатботовете и тяхната роля за привличане и задържане на клиенти.

Няма коментари: