Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

DPF фитър - каква е ролята му при автомобилите?


Дизелов филтър за твърди частици (DPF), това е специален филтър,  разработен за почистване изгорели газове при дизеловите автомобили  и предотвратяване на бъдещо натрупване
излишък от сажди. Той е перфектен и бързо работещ.

Понякога този филтър може да направи проблем на автомобилът. Истина е, че в България много фирми предлагат услуги по заменяне/премахване/поправяне на подобни филтри.
Когато такъв филтър дефектира, той може да направи проблем на горивната система и да понижи ефективността и мощността на двигателят.

Важно е да се знае, че собствениците на дизелови автомобили, в повечето развити страни, има  строг режим за отделянето на вредни вещества.

Най-често срещаният тип DPF филтър е филтърът за стенен поток.
Най-често те  са изработени от керамичен материал и тяхната структура е
няколко паралелни канала. Тази технология е подобна на катализаторите.


Има обаче важна разлика между катализаторите и DPF филтрите.

При филтрите "wallflow" саждите се натрупват в края на каналите. Както вече разбрахте от написаното по-горе, основната цел на ДПФ филтъра е да събира вредните вещества, отделяни при изгаряне на дизеловото гориво, или най-образно казано, да събира тези сажди.  Постепенно изгорелите газове имат по-малко място за поток и това води до повишаване на налягането. Периодично натрупвани сажди трябва да бъдат изгорени. Този процес се нарича регенерация на филтри за твърди частици.
Регенерацията е процесът на отстраняване на натрупаните сажди от DPF филтър. Може да бъде  от пасивен тип (под влияние на температурата на отработените газове при
нормална работа на колата) или активен (принудително), при което се наблюдава  много висока температура в изпускателната система. Може да се приложи
по различни начини. Най-често срещаният вариант при вдигане
температурата се достига чрез по-късно впръскване на гориво или инжектиране по време на
изпускателен ход.

В България доста фирми обслужват ДПФ филтри. Понякога не е лишено от логика и те да бъдат премахвани.
Една от фирмите, които Ви препоръчваме, това е DPF.bg.
Основна роля на тези филтри е това, да предпазва околната среда, но всяка държава си има специфични изисквания, което води до промяна в България. С други думи, когато се извърши внос на автомобил от Германия, например, то  правилата от Германия съвсем не важат за България.

Няма коментари: