SEO оптимизация

[seo][bleft]

DPF фитър - каква е ролята му при автомобилите?


Дизелов филтър за твърди частици (DPF), това е специален филтър,  разработен за почистване изгорели газове при дизеловите автомобили  и предотвратяване на бъдещо натрупване
излишък от сажди. Той е перфектен и бързо работещ.

Понякога този филтър може да направи проблем на автомобилът. Истина е, че в България много фирми предлагат услуги по заменяне/премахване/поправяне на подобни филтри.
Когато такъв филтър дефектира, той може да направи проблем на горивната система и да понижи ефективността и мощността на двигателят.

Важно е да се знае, че собствениците на дизелови автомобили, в повечето развити страни, има  строг режим за отделянето на вредни вещества.

Най-често срещаният тип DPF филтър е филтърът за стенен поток.
Най-често те  са изработени от керамичен материал и тяхната структура е
няколко паралелни канала. Тази технология е подобна на катализаторите.


Има обаче важна разлика между катализаторите и DPF филтрите.

При филтрите "wallflow" саждите се натрупват в края на каналите. Както вече разбрахте от написаното по-горе, основната цел на ДПФ филтъра е да събира вредните вещества, отделяни при изгаряне на дизеловото гориво, или най-образно казано, да събира тези сажди.  Постепенно изгорелите газове имат по-малко място за поток и това води до повишаване на налягането. Периодично натрупвани сажди трябва да бъдат изгорени. Този процес се нарича регенерация на филтри за твърди частици.
Регенерацията е процесът на отстраняване на натрупаните сажди от DPF филтър. Може да бъде  от пасивен тип (под влияние на температурата на отработените газове при
нормална работа на колата) или активен (принудително), при което се наблюдава  много висока температура в изпускателната система. Може да се приложи
по различни начини. Най-често срещаният вариант при вдигане
температурата се достига чрез по-късно впръскване на гориво или инжектиране по време на
изпускателен ход.

В България доста фирми обслужват ДПФ филтри. Понякога не е лишено от логика и те да бъдат премахвани.
Една от фирмите, които Ви препоръчваме, това е DPF.bg.
Основна роля на тези филтри е това, да предпазва околната среда, но всяка държава си има специфични изисквания, което води до промяна в България. С други думи, когато се извърши внос на автомобил от Германия, например, то  правилата от Германия съвсем не важат за България.

Няма коментари:

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.