SEO оптимизация

[seo][bleft]

6 Съвета за спокойно летене със самолет


За да се превърне полетът в кошмар не е необходимо да изпадаме в паника. Често няколко недоразумения или обстоятелства различни от това, което сме очаквали, са напълно достатъчни да превърнат пътуването в ад. За да предотвратите това, сме ви подготвили няколко съвета за безпроблемно пътуване със самолет. Ето кои са те:

1. Тръгнете по-рано към летището

За да избегнете неочаквани ситуации като задръствания и ремонти по улиците, добре е да тръгнете една идея по-рано към летището. Час - час и половина преди времето за чекиране, трябва да са ви напълно достатъчни, за да пристигнете на летището необезпокоявани. Дори и да подраните доста, ще имате свободното време за себе си, за да почетете книга или просто да си отдъхнете. По-добре е да подраните, отколкото да закъснеете.

2. Пригответе си всички документи и се чекирайте предварително

Принтирайте си билетите предварително и се чекирайте онлайн. Така ще избегнете неудобството да го правите на място, а и ще си спестите непредвидени такси за чекиране. Нека всички необходими документи да са на една ръка разстояние в ръчната ви чанта или раница, за да се случват нещата възможно най-бързо и удобно за вас.

3. Запознайте се с правата си при проблемни полети

За да избегнете паническите моменти, в които полетът ви е закъснял или е бил отменен, а вие не знаете какво да правите, проучете този тип ситуации преди те да ви се случат. Трябва да сте наясно как да изискате обезщетение за закъснял полет и какво да предприемете, ако нещо непредвидено се случи, за да не се въртите като муха без глава на летището.

4. Спазвайте правилата относно багажа

Това включва както изискванията за размер и тегло на багажа, така и принадлежностите, които имате или нямате право да пренасяте в самолет. Течностите например не трябва да надвишават 100мл. за опаковка, затова се запознайте с правилата и ги следвайте, за да не се наложи да изхвърляте неща от багажа си в последния момент.

5. Направете пътуването приятно

Помислете за самото пътуване и как да го направите по-приятно и удобно. Облечете удобни дрехи и си вземете възглавничка за път, нещо за четене или слушане на музика. За да намалите дискомфорта в ушите, дъвчете дъвка или смучете бонбон. Ако имате проблеми с гаденето, консултирайте се с лекар относно лекарствата, които биха намалили симптомите. И изобщо, помислете какви неща бихте искали да правите или да избегнете, и действайте в тази насока.

6. Подгответе си тапи за уши

Те могат да ви свършат отлична работа както при дълги, така и при по-кратки полети. Ако на борда на самолета има бебета или дори по-шумни пътници, тапите за уши са задължителен реквизит, който трябва да вземете в ръчния си багаж.

Няма коментари: