SEO оптимизация

[seo][bleft]

Правила за избор на брава за метални врати




При избора на брави за метална врата, е препоръчително да се придържате към някои общи правила. Те са разработени от специалисти, занимаващи се професионално с ключарски услуги. 

Преди всичко трябва да сте наясно, че всяко едно заключващо устройство е неразделна част от дизайна на самата врата. И ако трябва да се съсредоточим върху сигурността, е редно да отбележим, че ключалките трябва да съответстват на вратата, а не обратното.

Изобщо няма никакъв смисъл да избирате най-скъпата заключваща система, ако вратата е тънка и паянтова – в този случай самата врата е слабото място по отношение на сигурността на жилището ви и никаква ключалка няма да успее да спре крадците. И обратното обаче също е вярно - ако инсталирате ненадеждна заключваща система, дори и най-здравата метална врата няма да помогне за повишаване на сигурността ви.

 Тип брава за нова врата


При избора на брава за нова врата, е по-добре да се спрете на опция с вложка или вмъкване. Такива брави са монтирани вътре в платното, което не се отразява по никакъв начин външния вид на вратата - нито отвън, нито отвътре. Най-просто казано, брави от този тип на една красива, нова метална врата ще изглеждат много добре.

Освен това днес има толкова много разновидности на брави, че можете да решите буквално всеки проблем и да задоволите всяка ваша прищявка.

Предпоставка за правилната работа на системата за заключване на вратата е така нареченият фиксатор. Тоест, една от ключалките, тази, която е инсталирана по-ниско, трябва да има монтирано резе.
Ако по някаква причина на вратата ви е предвидена за инсталиране на само една брава, тя трябва да бъде задължително снабдена с фиксатор.


Оптималният брой брави


Препоръчва се инсталация на две заключващи устройства, тъй като това не само е един от най-сигурните начини за осигуряване на защита, но и осигурява по-голяма лекота на използване.
По този начин двете брави ще се презастраховат взаимно в случай, че някоя от тях се развали.

Източник: kluchar24.com

Няма коментари: