SEO оптимизация

[seo][bleft]

Как нашите сайтове да са сред първите в резултатите на Google



Как нашите сайтове да са сред първите?

Все по-често, когато говорим за сайтове споменаваме термина SEO. Но какво всъщност представлява този процес? В тази статия ще се опитаме много накратко да разясним същността на SEO оптимизацията.
Това е процес на увеличаване на трафика към един сайт и популяризирането му в Интернет, който се постига с вътрешна и външна оптимизация.
Търсачки като Google и Bing индексират сайтовете по техните ключови думи и ако те са добре оптимизирани ги извеждат на предни позиции при търсене от страна на потребителите. При положение, че е установено, че хората, които задават търсене по ключови думи за това, което ги интересува, четат само първите една – две страници с резултати, вероятно ви е ясно, че ако сайта ви е далеч зад другите, вие нямате шанс да се доберете до широката аудитория и следователно не осъществявате качествена реклама. Ето защо SEO оптимизацията е толкова важна за един сайт. Хората изписват думи, които представляват тяхното търсене и именно тези думи или фрази трябва да описват добре вашия бизнес, за да бъдете открити в морето от информация и конкурентни сайтове на подобна или същата тематика.
Споменахме две фази на оптимизацията – вътрешна и външна. Сега ще се спрем и на тях.
Вътрешната или on-page оптимизация се отнася до ключовите думи, наличието им в текстовото съдържание на сайта, в заглавието и позициите им в текстовете, преструктурирането на навигацията на сайта, наличието на линкове, водещи към главния сайт, мета тагове и URL адреси.

Външната или off-page оптимизация е свързана с техники за постигане на стабилна база от външни връзки и линкове, водещи към сайта. Това се постига чрез изграждане на сателитни сайтове с цел да се създаде стабилна мрежа от линкове. Тек се използва т. нар. „котва текст” или подбрани и добре описващи сайта думи, които се прилагат към линковете.
Конкуриращите се сайтове стават все повече и без добра вътрешна и външна оптимизация един сайт няма шанс да бъде сред първите, колкото и интригуващ да е той.
Финални думи. Ако ви трябва добра фирма за SEO оптимизация, то се свържете с представители на дигитална агенция W-SEO.com - ще се уверите в техния професионализъм!

Няма коментари: