SEO оптимизация

[seo][bleft]

Камък и чакъл разкрасяват градината

 



Камъкът е сред най-красивите и луксозни тротоарни и алейни материали. Камъкът е траен и производителите на павиращи материали предлагат огромна гама от цветове, форми и размери. От неправилна форма на градински плочки за алеи до прецизно изрязани геометрични тротоарни плочи и павета подходящи за алеи и дворове.

 

Красотата, която може да бъде постигната, чрез използване на павиращи материали от камък, обаче си има цена. Камъкът най-често е скъп за закупуване и поставяне. Цените варират в зависимост от производителя, наличността, региона и желаното количество.

 

Има няколко важни аспекта, които трябва да имате предвид при закупуване на камък за настилка. Дебелина най-малко от 2 инча е най-добре за алейна настилка предназначена предимно за пешеходен трафик и устоява на капризите на времето. Избягвайте заоблен калдъръм и градински плочи с полирано покритие, което се разрушава по-лесно с времето и може да бъде хлъзгаво когато е мокро. Вместо това, изберете камъни, които са плоски и имат естествена повърхност без значение от текстурата.

 

Преди да направите поръчка за какъвто и да е материал, проверете цвета на павиращия материал, когато е намокрен, защото например този медено-гранитен цвят който ви е харесал толкова много, може да се превърне в ярко златисто-портокалово в дъжда.

 

Чакълът е лесен за поставяне и предоставя атрактивна идеалната консистенция за неформални пейзажи, краткосрочни решения вместо павета, и градини, създадени на основата на ограничени бюджети.

 

Ако в момента не искате да правите инвестиция в градинска настилка от камък, можете да ползвате чакъл.

 

Чакъл се продава на достъпна цена на десетки места в страната. Пренася се по лесно от камъка, поставя се по-лесно и разбира се, направата на алеи от чакъл ще струва много по-малко от направа на алеи от павета, например.

 

Лошото е, че с времето чакълът може да буреняса, а и същевременно не толкова удобен за разходка пеша или спринт, както настилката от камък. Плевелите могат да се превърнат в сериозен проблем, ако чакълът се остави занемарен.

 

Можете да изградите и прекрасни алеи използвайки павета и бордюри…

Ако имате нужда от мебели за градината, то разгледайте предложенията на Mebelino.bg

Няма коментари: