SEO оптимизация

[seo][bleft]

Медикаменти за лечение при настинка и грип

 Ако търсите облекчение от симптомите на настинка, треска или грип, в местната аптека ще намерите много опции без рецепта. За да сте подготвени, прочетете този пост за лечение на настинка и грип: сваляне на температурата и облекчаване на болката.

Съставките, които се намират в лекарствата, са парацетамол, метамизол, ацетизал и ибупрофен. Специално ацетизалът работи върху частите на мозъка, които възприемат болката и контролират телесната температура. Те са безопасни за повечето възрастни, ако се приемат правилно.

Най-често използваните групи болкоуспокояващи са нестероидните противовъзпалителни лекарства. Повечето лекарства за облекчаване на болката и лекарства при температура без рецепта съдържат именно такива вещества.

Тези лекарства не карат болестите да отшумяват, но могат да облекчат някои симптоми, така че да страдате по-малко, докато имунната система се бори с настинката, грипът или треската.

Тази група лекарства облекчава болката и температурата, като проправя път на веществата в тялото ви. Така те помагат за контрола на телесната температура и облекчаването на болката.

Добре е да се знае, че съществуват и рискове от приемането на лекарства при висока температура и облекчаване на болката, макар че те са безопасни за повечето хора, когато се приемат в правилната доза за кратък период от време. Тези лекарства обаче могат да увеличат риска от сериозно стомашно кървене. Също така, могат да увеличат риска от инфаркт и инсулт.

Посъветвайте се с лекар, преди да използвате такива лекарства, ако:

·       -   имате анамнеза за стомашни проблеми като киселини;

·      -    имате високо кръвно налягане, сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване;

·        -  имате астма.

Комбинираният прием на такива лекарства с повече от две до три алкохолни напитки на ден за жени или три до четири за мъже увеличава риска от стомашно кървене. Приемът им заедно с лекарства за разреждане на кръвта също може да увеличи риска от сериозно стомашно кървене. Говорете с Вашия лекар, ако пиете алкохол или приемате лекарства за разреждане на кръвта, преди да използвате лекарства за облекчаване на болка и намаляване на температурата. Други фактори, които повишават риска от стомашно кървене, включват:

·       -   ако имате анамнеза за стомашно кървене;

·        -  ако сте на възраст над 60 години;

·         - 
ако приемате стероидни лекарства.

Няма коментари: