Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Можем ли да перем оригинални маратонки в пералня?

 


Оригинални маратонки са любима обувка сред много хора. Поддържането им обаче не е толкова лесно, колкото бихме искали. За някои продукти е важна деликатната грижа, за други - избягване на контакт с влага, а трети могат без проблем да бъдат изпрани в пералнята машина. Нека разберем как правилно да почистваме оригинални маратонки, изработени от различни материали и дали машинното пране е приемливо.

Тази тема вълнува голяма част от хората, които носят предимно маратонки, кецове, спортни обувки. Затова екипът на InteresniFakti.eu проучи въпросът и ще Ви информира как да перете оригиналните маратонки в пералнята без да се налага след това да ги изхвърлите.

Пране на маратонките пералня машина: за или против 

 

Цялостното пране помага да се премахне колкото е възможно повече замърсявания и да се възстанови привлекателният външен вид на обувката. За това обаче са подходящи само текстилни маратонки. Водещите спортни марки Nike, Reebok, Adidas и New Balance изобщо не препоръчват машинно пране.

 

Преди да почистите обувките си, прочетете указанията за грижа за вашия конкретен чифт. Обикновено инструкциите се поставят в обувката върху етикет или инструкциите са включени в кутията. Ако има квадрат с кръг с линия през обувката не може да се пере.

Видове спортни обувки, за които миенето е противопоказано:

 

·         велур;

·         кожа (включително изкуствен материал);

·         набук;

·         продукти от комбинирани материали;

·         маратонки с незначителни дефекти (нещо се отлепва или отлепва);

·         светещи маратонки с LED подметки;

·         продукти с декоративни и отразяващи елементи;

·         обувки с външна или вътрешна изолация;

Принцип  на машинно пране  1. Освободете спортните обувки, свалете стелките от тях. Тези артикули се почистват отделно.

2. Извършете предварително почистване. Премахнете остатъците, праха, изсъхналата мръсотия и пясък и малките камъчета, които са залепнали в подметката

3. Не поставяйте повече от две двойки в барабана. Ако има програма за спортни обувки, стартирайте я. В противен случай изберете нежен (деликатен) режим. Броят на оборотите е не повече от 400-500 в минута. Ако завъртането не може да се регулира ръчно, по-добре е да деактивирате функцията. Температура на пране - 30 градуса, максимум - 40. Не може да се използва машинно сушене.

4. Прахът може да остави ивици. Вместо това са подходящи гел, капсули или концентрати, които не съдържат корозивни киселини или хлор. Ако маратонките ви са цветни, използвайте препарат за цветни предмети. Не е необходим климатик. Не изливайте шампоан, препарат за миене на съдове или течен сапун в контейнера на автоматични машини, тъй като те могат да навредят на оборудването.

5. Поставете предметите в мрежестата торба. Благодарение на него маратонките ще имат по-малък контакт с вътрешната повърхност на машината, така че прането ще се окаже по-щадящо. Вместо прах можете да използвате стари хавлиени кърпи или чаршафи. Това ще смекчи въздействието на обувката върху барабана.

6. Когато приключите с прането, поставете маратонките на равна повърхност, в добре проветриво помещение или на сянка отвън. Изделията трябва да изсъхнат естествено. Можете да смачкате няколко хартиени салфетки и да натъпчете няколко от тях (вестниците могат да оцветят маратонките ви). Пазете спортните обувки далеч от отоплителни уреди, пряка слънчева светлина и не използвайте сешоар.

Изперете спортните си обувки само когато е необходимо, в противен случай можете да ги съсипете. По-добре е да почиствате отделно мръсотия, замърсени връзки и стелки. С правилните грижи вашият любим чифт маратонки ще ви издържи в продължение на много години. Друг често срещан проблем е неприятният аромат в спортните обувки, но затова ще ви разкажем в следващата статия.

Няма коментари: