SEO оптимизация

[seo][bleft]

Новите най-добри стартови музикални инструменти



Светът на музиката е огромен и многообразен. Ако искате да сте част от него като музикант, все трябва да започнете от някъде. Можем да разкажем десетки истории за деца започнали на един инструмент, станали виртуози на друг; музиканти свирили като малки на барабани, а после станали известни китаристи; истории за мултиинструменталисти или за музиканти свирещи цял живот само на един инструмент.  

 

Какво обаче е различното и защо в заглавието поставихме думата ‘новите’? Факт е, че за децата родени през 20 век, музикалните инструменти, с които е можело да се започне са били едни, а днес са съвсем различни. Ако преди пианото, класическата китара, цигулката, соло барабанчето и бас барабана, духовите инструменти са били първия желан инструмент, то за Интернет поколението нещата изглеждат по съвсем различен начин.

 

Днес например ако искате да ставате барабанист и нямате пари за скъп комплект барабани, можете да започнете с дръмпад, който е пригоден да развиете първоначалните способности необходими да станете барабанист. Същото се отнася за клавишните инструменти. Ако нямате пари да си позволите пиано или синтезатор, напълно възможно е да се закупите MIDI клавиатура, която в мини вариант ще предложи страхотна функционалност, чрез която да се заучат много нови неща за овладяването на други клавишни инструменти.

 

Днес много деца прескачат класическата китара, за да се прехвърлят направо на електрическа китара или бас китара. Това носи своите рискове ако се търси развитие в класическото музикално образование. Все пак ако децата не са от семейство на музиканти, които държат обучението да е в класическата му форма, то няма проблем да се започне с електрическа китара, или електрическа бас китара. Само че чисто финансово този старт струва малко по-скъпо, защото освен самия музикален инструмент, трябва да се закупят и допълнителни аксесоари плюс комбо, в което да се включва самата китара.

 

Поколението е друго, и най-добрите нови музикални инструменти за старт на музикалното поприще също са други.

Източник: muzikalen-magazin.weebly.com

 

Няма коментари: