SEO оптимизация

[seo][bleft]

Съвети за отваряне на транспортна фирма за превоз на товари

 

Логистиката за товарни превози има три основни области: можете да създадете фирма за превози със собствен автопарк, да посредничите или да отворите пункт на транспортна компания за франчайз.

Фирма за възстановяване на ДДС от ЕС?

Товарният транспорт е бизнес сектор, който е търсен, докато юридическите лица продължават да изпращат стоки по шосе, частните клиенти сменят местоживеенето си и поръчват продукти чрез Интернет.

В тази статия ще разгледаме как да отворите транспортна компания за превоз на стоки и да оцелеете на фона на остра конкуренция и в бъдеще да вземете пазарния си дял и да получите стабилен доход.

ранспортът на товари ще бъде търсен, докато бизнесът изпраща стоки по шосе, частните клиенти сменят местоживеенето си.

Изпращане, собствен автомобилен парк или франчайз?

Товарната логистика има три основни области: можете да създадете компания със собствен автопарк, да посредничите или да отворите пункт на транспортна компания за франчайз. Необходимо е да се вземе решение за вида дейност в началото. Всяко от направленията има свои специфики, които влияят върху подравняването на бизнес процесите.

 

Как да отворите камиони от нулата със собствения си флот

Този бизнес формат е подходящ, ако имате солидни резерви от средства или източници на инвестиции. Преди да отворите автомобилна компания от нулата, ще трябва да купите или наемете автомобили, да наемете шофьори и автомеханици и да оборудвате кутии за съхранение на инструменти.

Защо във флота има повече от 5 автомобила, икономически оправдано е да поддържате собствен цех.

Въз основа на вашата собствена работилница можете да организирате сервиз за автомобили. Това ще ви позволи да печелите от неактивно оборудване. Струва ли си да спестявате и ремонтирате превозни средства в друга компания?

Тази стъпка е оправдана само ако автопаркът е по-малък от 5 автомобила. В противен случай спестяванията ще бъдат по-малки от потенциалната печалба от цеха.

Диспечерско обслужване на превози на товари

Втората възможност е да се работи във формата на диспечерска служба за превоз на товари. В същото време предоставяте посреднически услуги: търсене на клиенти, намиране на превозвачи, получаване и предаване на приложения.

Печалбата от общите разходи за транспорт (1 товар) се оценява на 5-10%. В същото време не харчите пари за закупуване на транспорт и регистрация в персонала на шофьорите.

Форматът на диспечерската услуга за превоз на товари включва посреднически услуги: търсене на клиенти, превозвачи, обработка и предаване на заявления.

Преди да отворите транспортна компания без транспорт, създайте своя собствена база превозвачи. Колкото по-впечатляващ е списъкът с партньори, толкова повече клиенти можете да привлечете.

С течение на времето има смисъл да се овладеят нови области на дейност: морски и въздушен транспорт. Предимството на работата е възможността да се ограничите до малки спестявания в началото.

 

Отваряме клон на транспортна компания за франчайз

Ако нямате собствена спедиторска компания, можете да отворите франчайз клон. Основното предимство на франчайзинга е незабавното навлизане в бизнеса и работата с готова мрежа от клиенти. Помислете за други предимства и възможни недостатъци на франчайз.

Опитни съвети за предприемачество

Спедицията е бизнес, който не е без рискове. Познавайки предварително „враговете“, значително ще опростите по-нататъшната работа.

 

Кражба. За да изключите случаи на кражба, осигурете система за контрол на терминалите на транспортната компания. Камери за видеонаблюдение, проверка на доклади, организиране на сигурността ще ви помогнат.

Обслужване. Обърнете внимание на качеството на предоставяната услуга. Спрете случаите на грубост и пропуснати срокове.

Контрол на превозвачите. Оборудвайте вашите превозни средства с GPS системи, за да избегнете прекомерен разход на гориво, износване и злоупотреба на вашия автопарк.

Качеството на транспорта. Уверете се, че стоките са правилно опаковани. Ако предварително зададеното ниво на битка е надвишено, финирайте драйверите. Това ще увеличи вниманието на шофьорите по маршрута.

Конфликтни ситуации. Споровете за вината на превозвача се решават на ниво договор. Не забравяйте да посочите правата и задълженията на страните в договора. Вземете застраховка за ценен товар.

Време на отваряне. Отворете фирма за камиони през пролетта. Този път е пикът на поръчките.

 

Няма коментари: