Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Туристически маршрути за изкачване на връх Мусала

 


В разгара на лятото сме. Време е да помислите за покоряване на връх Мусала.

Несъмнено връх Мусала (2925 м) предизвиква най-сериозен интерес, както за българи, така и за хора от Хърватия, Сърбия, Гърция, Турция и други страни от Балканите. 

Всичко това се дължи на лесния достъп и статутът на ПЪРВЕНЕЦ НА БАЛМКАНИТЕ, 


и това го превръща в един от най-изкачваните върхове в България. 

Освен всичко друго той е много красив и това, което ще видите по време на преход до него, ще осмисли вашето лято.


Традиционният, класически маршрут за изкачване на връх Мусала е чрез лифт Ястребец. 

С него ще можете за около 3 часа да го изкачите, а за 2 часа и половина да слезнете до него.

Подробности за този маршрут можете да видите тук.


Другият популярен маршрут е от Боровец до върха, но без лифт. Отново се стига първо до хижа Мусала, след което до Ледено езеро и до връх Мусала.

Времето, което ще Ви е необходимо за изкачването е между 6 и 7 часа, в зависимост от темпото.

Тук е мястото да споменем, че когато е нямало лифт, се  е ползвал именно този маршрут.

Както сами се досещате, има как да се достигне до връх Мусала и  от хижа Грънчар.


Времето за изкачване е приблизително 5 часа.

Също така от хижа  Заврачица можете да покорите най-красивият и висок връх на Балканите. Отново времето, което ще Ви е необходимо е 5 часа.

Един маршрут за шампиони - Преход по Мусаленския венец 

Маршрутът се прави за около 10 часа, но е за тези от Вас, които търсят нещо повече от простичкото стигане до великанът на Рила - Мусала. От хижа Мусала се завърта един кръг по часовниковата стрелка към хижа Ястребец през върховете Дено, Иречек, Малка Мусала, Мусала, Безименен и Алеко. 


Естествено, съществуват още маршрути, като Маршрут от хижа Чакър войвода по Стълбицата към връх Мусала, Маршрут по билото от хижа Ястребец и други, но по-горе представихме някои от популярните маршрути.

Не ни остава нищо друго, освен да Ви споделим няколко снимки от връх Мусала, от самия връх, гледки, които се надяваме и Вие да уловите, ако е ясно времето, когато покорявате Първенецът на Балканите!


Няма коментари: