SEO оптимизация

[seo][bleft]

Да поговорим за личното място на служителите в даден офис

 



Купуването и подреждането на офис мебели понякога е като игра с етикет, с единствената разлика, че освен неодушевени предмети, тук участват и хора. И представянето на служителите и успехът на бизнеса понякога зависят от решението на този пъзел.

Офис средата трябва да бъде изключително функционална и със сигурност красива, защото прекарваме по -голямата част от времето си на работа. Външният вид на мебелите се диктува преди всичко от размера на свободното пространство.Ако стаята е голяма, като правило тя се разделя чрез прегради на сектори точно по дължината на масите. Така нареченото отворено пространство ви позволява да настаните повече хора в една стая, но в същото време всеки служител седи с гръб към целия офис. Ако не е възможно да се построят прегради, така че работните зони да са не само ограничени по краищата, но и напълно затворени, има смисъл да се поставят ъглови маси със заоблен плот. Такива мебели увеличават личното пространство. Можете да седнете под ъгъл от 45º спрямо паралелните прегради, което ще създаде чувство за сигурност.Ако офисът е малък, подреждането на мебелите е постоянен компромис между личното пространство на всеки служител и общото пространство на стаята. Тук масите трябва да бъдат избрани малки, с къси плотове и повдигнати закачени рафтове. Нека такава маса няма чекмеджета, но те могат лесно да бъдат заменени със специални кутии и контейнери за хартии, които могат да бъдат поставени върху рафтовете. Допълнителен плюс на компактните мебели е, че служителите са принудени да я поддържат в перфектен ред, в противен случай бъркотията, която са създали, ще ги изгони от работното място.Най -често срещаните столове в офисите са подвижни, с крака на колела. По правило на тези столове можете да регулирате височината на седалката, позицията на облегалката и подлакътниците. Причината за популярността на тези столове е проста - те са удобни. Добре обмислен дизайн позволява на човека да бъде едновременно събран и отпуснат, тъй като гърбът осигурява опора за долната част на гърба и облекчава напрежението в гръбначния стълб. 

В офиси, поместени в исторически сгради с паркет, понякога е забранено използването на ролкови столове, тъй като те могат да повредят лака. В този случай можете да закупите специални полиуретанови подложки, които предпазват лака от драскотини.Освен маси и столове, в офисите има рафтове за книги. По -добре е, ако има повече шкафове, отколкото се изисква в момента, тъй като броят на документите и документите, които трябва да бъдат запазени, непрекъснато се увеличава. Понякога трябва да закупите гардероб специално за временно ненужни неща, един вид „килер“, където ще бъдат добавени компютърни мишки и проводници, ненужни документи, ненужни корпоративни подаръци за Нова година и т.н. Все още не е излишно да закупите нощни шкафчета, на които можете да поставите принтер или чайник.Всеки офис изисква индивидуален подход. Няма универсално решение, понякога мебелите, закупени за една стая, не са подходящи за друга, а офисът, който се премества, е принуден напълно да промени околната среда. Но за да е удобно на служителите, е необходимо да се спазват редица общи правила.

Правило първо: освен работното пространство, всеки служител трябва да има място за лични вещи. Правило второ: всички неща или документи, които са постоянно необходими в работата, трябва да са на една ръка разстояние. 

Последното правило: нещата, които не са необходими постоянно на работа, трябва да бъдат премахнати - важно е да има къде. Въпреки това е много по -ефективно да се решават проблемите на офисите за планиране заедно със служителите.

Няма коментари: