SEO оптимизация

[seo][bleft]

Дезинфекция на съдове за коронавирус у дома



Антисептиците, защитните маски, ръкавиците за еднократна употреба, социалната дистанция и постоянният страх за здравето на семейството и приятелите са съвременните реалности на човечеството. Ние повече от всякога, трябва внимателно да следим хигиената на ръцете, околните повърхности, кухненските прибори. Експертите на topcho-bg.com ще ви кажат как правилно да дезинфекцирате съдовете у дома.

Защо е важно да поддържате домакинските съдове чисти?

Защото те са един от основните пътища за предаване на Covid-19. Но в същото време дезинфекцията е важна, тъй като обикновените домакински продукти при миене на съдове нямат разрушителен ефект върху клетките на вируса. Те са изключително упорити. Изненадващо, коронавирусът живее в околния въздух в продължение на няколко часа. Но върху повърхностите на различни предмети - от няколко часа до 9 дни. Жизнеспособността на клетките зависи от условията на температура и влажност. Така че върху пластмасови съдове, при липса на подходяща обработка, те могат лесно да съществуват 5-9 дни, върху стъкло и дърво - до 4 дни, върху алуминий - до 8 часа, а върху стомана - до 48 часа. Така заразяването със SARS-CoV-2 чрез чинии и прибори не е измислица. За времето на пандемия забравете за навика да се храните от общи ястия. Всеки член на семейството се нуждае от индивидуален набор от предмети (чиния, вилица, лъжица). Не пийте от общи чаши.

 

Как да миете чиниите с коронавирус Отстранете остатъците от храна и мазнини от чиниите преди дезинфекция. След това ги измийте по обичайния начин с обилно количество гел за миене на съдове, изплакнете обилно. За следващия етап на почистване е необходима гореща вода. Желателни температури над +40 ° C. Поставете няколко капки върху гъба и обработете отново. Изплакнете останалия гел с вода при температура най-малко + 60 ° C. Едва след това пристъпваме към дезинфекция. У дома може да се извърши с формулировки на базата на следните активни съставки: Натриев хипохлорит. Gel Cif 5 в 1 ще се справи добре. Активната формула с дезинфектант ще ви помогне да се отървете от мръсотия, бактерии и вируси. Използвайте го и за почистване на мивки, повърхности в банята и други водопроводни инсталации. Разклатете бутилката преди употреба, нанесете крема върху повърхността или гъбата, разтрийте и изплакнете с вода. Оставете го за няколко минути за максимален ефект.

 

Кислородно-активни вещества.

 

Подходящ е водороден пероксид в концентрация най-малко 3,0%. алкохол. Съдържанието му трябва да бъде най-малко 70%. Полимерни производни на гуанид (хлорхексидин биглюконат 0,05%). Всеки антисептик от изброените трябва да се измие обилно с течаща вода. Не забравяйте да подсушите всичко на сушилня или с кърпа. Никога не поставяйте влажни съдове или прибори за хранене в шкафове. Ако имате съдомиялна машина, задайте висока температура (от + 65 ° C) и дълго време за обработка (от 90 минути). Добре е, когато е допълнително оборудвана с функция за попарване или дезинфекция. При липса на такива режими не се отчайвайте. Просто приложете някое от по-горе изброените средства за защита. Също така имайте предвид, че е строго забранено използването на съдове с пукнатини, емайлови стружки и други деформации в ежедневието. Поради нарушаване на целостта на емайла, тези зони стават уязвими за микроби. Там се размножават с голяма скорост. Ето защо е по-добре да изхвърлите такива предмети напълно.

 

Какво друго да търсим в борбата с коронавируса?

 

 Все пак трябва да се грижите не само за кристалната чистота на съдовете, но и за мивките. Само си представете, всичко, което измиете от чиниите и тиганите, се озовава в нея. Той се превръща в истинска среда за размножаване на патогени. Постоянната влажност допринася за бързото им възпроизвеждане. Така че в края на деня отделете няколко минути, за да измиете и дезинфекцирате мивката си. Универсалният гел  ще бъде полезен. Нанесете малко количество от продукта върху повърхността, разтрийте обилно с абразивната страна на гъба или четка. Изчакайте 5 минути и след това отмийте с вода. Също така редовно почиствайте дренажните тръби. Изсипете гела в дренажния отвор, оставете за 15 минути, изплакнете. Обърнете внимание на гъбите и парцалите. Те също така са почти винаги мокри, което означава, че са благоприятна среда за живот на бактериите. В този случай същият продукт на Domestos също ще дойде на помощ. Вземете 2 капачки гел и 3 литра вода, разбъркайте и потопете гъбата в получения разтвор. Препоръчително е да сменяте парцалите веднъж седмично. Но колкото по-често правите това, толкова по-добре. Подсушете кърпите за чай. По-добре на батерия или сушилня. И също така се опитайте да ги миете по-често. Дезинфекцията на съдове е неразделна част от борбата с коварния вирус. Погрижете се за здравето на вашето семейство, намерете удобен и бърз начин за обработка. След като се оказа в неблагоприятни условия за себе си, клетката Covid-19 ci ще стане нежизнеспособен. Това означава, че те ще престанат да бъдат заразни. Не забравяйте, че колкото по-внимателно подхождате към въпроса, толкова по-добър ще получите резултата. Ще имаш нужда: ръкавици, парцал, гъба, кухненски кърпи, натриев хипохлорит, водороден пероксид в концентрация най-малко 3,0%, алкохол (съдържанието трябва да бъде най-малко 70%), гуанидни полимерни производни (хлорхексидин биглюконат 0,05%).





Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: