SEO оптимизация

[seo][bleft]

Ремонт на баня в нова сграда Част 3: дизайн и интериорни решения

В предишни публикации, които можете да видите тук (ремонт на баня - първа част) и тук (съвети за ремонт на баня на апартамент - част 2) бяхме споделили съвети за това, как да извършите трудният и тромав процес по ремонтиране на баня!

В настоящата статия представяме част 3-  което е завършех на публикацията~ надяваме се, че ще Ви бъде полезна!

Ремонт на баня в нова сграда Част 3: дизайн и интериорни решения

 

В какъв цвят да направите ремонт на баня до ключ

Добре подбраният цвят помага да превърнете обикновената баня в нова сграда в шедьовър. Дизайнерите, умело работещи с цвят, могат визуално да разширят или стеснят стаята, да увеличат височината на тавана или да удължат стаята.

 

Най-популярните цветове за банята:

  • син;
  • люляк;
  • зелено;
  • червен;
  • портокал;
  • жълто.

Обърнете внимание, че основно последните три цвята се използват като допълнителни, а не основни.

Когато избирате дизайн, трябва да опитате, така че цялостното впечатление от използваните цветови комбинации да е хармонично. Ако цветовете са твърде цветни, тогава дизайнът трябва да бъде преработен.

Експертите и фирмите, които се занимават с ремонт на бани, препоръчват да се използват не повече от 3 нюанса, освен това те не трябва да бъдат твърде закачливи, тъй като ярките цветове в малките стаи се възприемат негативно.

 

Трябва също да се помни, че светлите нюанси визуално разширяват пространството, докато тъмните са склонни да добавят уют и индивидуалност.

При ремонт на баня в нова сграда до ключ е необходимо да се вземе предвид темпераментът на собственика на апартамента. За да успокоите избухливия холерик, трябва да завършите банята с материал в студени цветове, а топлите цветове се показват на меланхолика, за да повишите нивото на комфорт.

Класическите цветове - бяло, бежово, сиво, бордо - се избират от хора с флегматичен темперамент. Ярките и богати цветове са предпочитани от оптимистичните сангвиници.

В какъв стил да направите ремонт на баня в нова сграда

  • Стил Минимализъм

За да придадете на външния вид на банята елегантност и строгост, се препоръчва да се придържате към минималистичния стил, който набира популярност през последните години. Такъв дизайн, с минимален брой детайли, ще изрази безупречния вкус на собственика.

 

Представяме ви най-често използваните цветове в този стил:

  • син;
  • Черно и бяло;
  • кафяво;
  • жълт;
  • червен.

Когато планирате ремонт на баня в нова сграда до ключ в минималистичен стил, трябва незабавно да помислите кое водопроводно оборудване е по-добре да закупите. Минимализмът предполага прости линии и форми без излишни детайли и декорации – само най-важното. Този стил е най-подходящ за малки бани.

Минималистичната баня, въпреки наличието на минимален брой неща, все още е много функционална и удобна. Просторните, минималистични пространства позволяват на собствениците с натоварени работни графици да се отпуснат и да се насладят на успокояващото изживяване от къпането.

За баня в този стил са подходящи светли нюанси, които дават усещане за свежест и чистота. Умело комбинирайки цветове, използвайки различни текстури на довършителни материали, можете да създадете уникален образ на банята.

Дизайнерите препоръчват да експериментирате с цвят и да не се ограничавате до един нюанс. Цветовете са в състояние да създадат радостна атмосфера и да развеселят. Дори ако след вашите експерименти дизайнът вече не отговаря на минималистичния стил, банята ще стане уникална. Можете да играете не само с цветовата схема на стените, тавана и пода, но дори и с водопровода. А ако все пак не искате да поемате рискове, можете да добавите цветни акценти с кърпи или стайни растения.

Основното нещо, което трябва да запомните, е да се придържате към умереността и да използвате не повече от 3 цвята в един дизайн, които трябва да се комбинират един с друг. В противен случай може да получите цветен винегрет. Правилата за комбиниране на цветовете ще дойдат на помощ, ако решите този проблем сами, без да включвате дизайнер.

  • Модерен стил

Този стил изпълва банята в нова сграда с атмосфера на модерна естетика. При избора на този стил трябва да се помни, че всички други интериори на апартамента също трябва да бъдат декорирани по подобен начин. Но не се притеснявайте за това, защото модерният стил винаги е на мода.

 

Това е наистина елитен стил, така че трябва стриктно да се придържате към препоръчаните материали, като стомана, дърво, стъкло и камък. Тези материали помагат да се създаде атмосферата на избрания стил. Дизайнерите препоръчват закупуване на водопроводни и интериорни елементи в един магазин, за да се съберат незабавно всички елементи от състава на бъдещата баня.

Стилът Арт Нуво е много взискателен и строг. Трябва да знаете добре историята на тази посока, тъй като всеки елемент от интериора има свое специфично място. Модерното е предпочитано от хора от най-високите социални слоеве на обществото, които се различават от останалите по своето ниво на образование и възпитание.

Съвременните модни тенденции дават приоритет на използването на деликатни, акварелни нюанси, докато изразителният стил Арт Нуво диктува свои собствени правила, настоявайки за наситени тонове. Ето защо, когато избирате цвета на довършителните материали за ремонт на баня в нова сграда до ключ, трябва да се съсредоточите върху меки, но в същото време луксозни цветове. Всеки интериорен детайл трябва да привлича вниманието, което означава, че трябва да съдържа много оригинални елементи. В резултат на това полученият състав трябва да доставя визуално удоволствие.

  • Индустриален стил

Обикновено това определение се отнася до стила на таванското помещение. Този стил, като Арт Нуво, изисква стриктно спазване на една концепция в декорацията на целия апартамент в нова сграда.

 

Стилът на таванското помещение ясно определя материалите за довършване на стаята: тухли, бетон и необработено дърво. Ако апартаментът има високи тавани и големи стаи, тогава този стил ще пасне идеално. Той ви позволява да не скривате вентилационните тръби, което ги прави неразделен елемент от композицията. Подобен дизайн избират креативни личности и хора, които следват модата.

Ако височината на тавана е от 3 метра и повече и има просторни стаи с големи панорамни прозорци, тогава можете безопасно да приложите индустриалния стил, тъй като по тези характеристики той може да се разграничи от други помещения. В допълнение, дизайнът ще бъде неподражаем и уникален, ако добавите различни странни предмети към интериора и също така се уверете, че има малък брой прегради и врати.

Индустриалният стил се нарича още градски. Особено очарование създават уникални предмети, които могат да бъдат намерени в антикварни и ръчно изработени магазини, закупени на различни търгове и разпродажби. Интериорните елементи и допълнителните аксесоари трябва да бъдат в едно копие, така че собственикът да се гордее с находките си. Градският стил помага да се съберат такива различни на пръв поглед неща в една композиция.

  • Класически стил

Класиката винаги включва използването на меки, естествени нюанси. Интериорните елементи трябва да имат заоблени форми и да са изработени от материали като естествен камък (гранит или мрамор), дърво, метал (имитация на злато или бронз).

 

Ако искате банята да бъде нежно елегантна и да радва гостите и желанието да останат там малко по-дълго от обикновено и със сигурност да остане в паметта им, тогава трябва да изберете класическия стил. Отличителна черта на тази тенденция е липсата на нелепи аксесоари, груби линии и ярки цветове. В резултат на ремонта на банята в нова сграда до ключ, собственикът ще намери шикозна и много удобна баня.

Още веднъж да обърнем внимание на избора на цветове. В момента пясъчните, златните, прасковените нюанси стават все по-популярни. Интериорните предмети от естествено масивно дърво изглеждат луксозни. Ако в банята има места, където може да влезе влага, препоръчително е да използвате влагоустойчиви тапети или шарени плочки като покритие. Между другото, моделът придава на интериора особен чар и оригиналност, затова, когато избирате керамични плочки с шарки, не се колебайте да развихрите въображението си.

  • Японски стил

Японският стил много напомня на минимализма и също набира все по-голяма популярност сред тези, които правят ремонт на баня в нова сграда до ключ. Тук са монтирани специални водопроводни инсталации, които могат да бъдат скрити в пода и стените, така че да е напълно невъзможно да ги забележите. Големи стайни растения, бамбукови стълбове и естествени камъни могат да допълнят простия дизайн и форми на домашното обзавеждане.

 

  • Стил Прованс

Стил Прованс е избран не само за банята, но като цяло за целия апартамент в нова сграда. Този стил може да бъде подходящ както за голяма баня, така и за баня със скромни размери. Той съчетава простота и елегантност едновременно, тъй като Прованс означава народен европейски стил. Ковани интериорни елементи, плочки с фини шарки или мозайки, както и винтидж аксесоари придават специална жар и чар.

 

Естествените материали са добре дошли тук: дърво и текстил. Различни предмети от плат перфектно създават уют и оригиналност.

В този стил има няколко направления. Например френската Прованс предполага добро осветление. Още по-добър начин да изразите тази посока в банята е дървен прозорец.

Има няколко условия, които ви позволяват да направите ремонт на баня в нова сграда в стил Прованс до ключ. Първо, таванът трябва да остане бял. Второ, необходимо е да добавите към интериора боядисани в бяло дървени греди или тяхната имитация. Трето, най-добре е да използвате дървени дъски, естествен камък или керамични плочки като подово покритие. Основното е, че елементите са достатъчно големи, независимо дали е широка дъска или голям камък. Цветовата схема може да бъде избрана въз основа на предпочитанията на собственика.

Друга особеност на стила на Прованс е стареенето на интериорните предмети. Тук е добре дошло леко разпадане, например, можете да направите външния вид на входната врата да изглежда така, сякаш е била използвана от много години, а може би дори от векове. Освен това битовият стил предполага наличието на цветя по стените, независимо дали под формата на картини, рисунки или декупаж върху мебели.

  • Морски стил

Може да създаде романтично настроение и ще ви напомни за прекрасни моменти на морския бряг. Тук можете да проявите в по-голяма степен въображението си: дали да си представите баня под формата на корабна кабина, дали да поставите изображение на любимия си плаж или морски обитатели на стената.

 

Имитация на корабен трюм може да се направи съвсем просто, като се използват дървени дъски, боядисани с бяла боя като подово покритие. И завършете стените с дъска, боядисана в синьо. За по-голям реализъм можете да поставите кръгли дървени прозорци по стените, напомнящи корабни илюминатори.

За да създадете впечатление за морски бряг, ще ви помогне прозрачен под, под който можете да изсипете морски камъчета или пясък и да направите подсветката с LED крушки. Остава само да украсите стаята с различни черупки, морски звезди и дори можете да адаптирате истински волан на кораб.

Както се вижда от примерите, морският стил изисква голямо количество дървени материали. Рамката за огледалото няма да бъде изключение.

Прозорец към улицата ще ви помогне още повече да подчертаете морската тема на банята. В този случай тя може да бъде украсена с щори или стилни завеси. Леката материя на завесите ще се вее красиво, когато отворите прозореца, добавяйки реализъм към интериора в морски стил.

Основните цветове тук са синьо и бяло, както и техните нюанси. Този стил не приема други цветове.

  • Еко стил

Еко стил е предназначен да създаде усещане за единство с природата. Ето защо тук се използват широко естествени цветове: земен, зелен цвят на растенията, както и небесносини нюанси. Цветовете трябва да са приятни и естествени, а киселите зелени, жълти или всякакви други цветове трябва да се избягват.

 

Препоръчва се използването на пясъчни нюанси, цвят на естествено дърво и камък. Тези цветове са освежаващи и придават естественост на банята в нова сграда. Като подово покритие керамичните плочки с ефект на естествен камък са перфектни, освен това наличието на грапава повърхност ще създаде усещане за природа.

Дървените интериорни елементи трябва да бъдат покрити със специален влагоустойчив агент.

Кошници, изработени от естествени материали, необичайни камъни, различни видове дърво и други декорации от естествени материали ще ви помогнат да направите банята специална и уникална.

Основни правила за дизайн на баня

Ремонтът на баня в нова сграда до ключ включва разработването на един стил, от цвета на стените до външния вид на водопровода.

 

Неизменното правило за малки бани е задължителното използване на светли довършителни материали, както и задължителното поставяне на големи стенни огледала. Всички тези мерки ви позволяват визуално да разширите стаята.

Експертите препоръчват поставянето на плочки на пода диагонално. На стените, на разстояние 1 метър от пода, е желателно да поставите хоризонтална лента от плочки в контрастен цвят.

Можете също така да поставите плочки на стената с тухла - това ще помогне визуално да повдигне тавана в банята.

Дори ако искате да оставите определена цветова схема, можете да си поиграете с разположението на плочките при полагане на стени и подове. Например хоризонталните плочки по стените ще помогнат за разширяване на тясното пространство на банята.

Светлите цветове на довършителните материали за пода и стените ще помогнат за създаването на хармоничен вид на стаята.

 

Разбира се, размерите на баните в новите сгради могат да бъдат напълно различни: от малка стая, наподобяваща баня в панелка, до просторна с размерите на всекидневна. Дизайнерите препоръчват на собствениците на малки бани да избират тесни и компактни интериорни елементи и да заменят ваната с душ кабина, което ще спести много място. Плъзгащата се врата също ще помогне да спечелите пространство, което също ще се превърне в модерен елемент в интериора.

За да има допълнителни възможности за проектиране, тръбопроводът е скрит в кутии от гипсокартон или зад декоративни панели.

 


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: