SEO оптимизация

[seo][bleft]

Какво представлява бюджетът?

Бюджетът е оценка на приходите и разходите за определен бъдещ период от време и обикновено се съставя и преоценява периодично. Бюджети могат да се изготвят за човек, група хора, предприятие, правителство или за всяко друго предприятие, което прави и харчи пари.

Бюджетирането е важно, за да управлявате месечните си разходи, да се подготвяте за непредвидимите събития в живота и да можете да си позволите големи покупки, без да задлъжнявате. Следенето на това колко печелите и харчите не е задължително да бъде тежък труд, не изисква да сте добри математици и не означава, че не можете да си купите нещата, които искате. Това просто означава, че ще знаете къде отиват парите ви и ще имате по-голям контрол върху финансите си.

Бюджетът е микроикономическо понятие, което показва компромиса, който се прави при размяната на едно благо срещу друго. От гледна точка на крайния резултат от този компромис бюджетът с излишък означава, че се очакват печалби, балансираният бюджет означава, че приходите се очаква да бъдат равни на разходите, а бюджетът с дефицит означава, че разходите ще надвишават приходите.

Процес на разработване на бюджета

Процесът започва с установяване на предположения за предстоящия бюджетен период. Тези допускания са свързани с прогнозираните тенденции в продажбите, тенденциите в разходите и общите икономически перспективи на пазара, индустрията или сектора. Разглеждат се и се наблюдават специфични фактори, които влияят върху потенциалните разходи.

Бюджетът за продажбите често е първият, който се разработва, тъй като последващите бюджети за разходите не могат да бъдат установени, без да се знаят бъдещите парични потоци. Бюджетите се разработват за всички различни дъщерни дружества, подразделения и отдели в рамките на организацията. За един производител често се разработва отделен бюджет за преките материали, труда и режийните разходи.

Всички бюджети се обединяват в основен бюджет, който включва също така бюджетни финансови отчети, прогнози за входящите и изходящите парични потоци и общ финансов план. В една корпорация висшето ръководство преглежда бюджета и го представя за одобрение на съвета на директорите.

Статичен срещу Гъвкав бюджет

Съществуват два основни вида бюджети: статични бюджети и гъвкави бюджети. Статичният бюджет остава непроменен през целия период на съществуване на бюджета. Независимо от промените, които настъпват по време на периода на бюджетиране, всички сметки и цифри, които първоначално са изчислени, остават същите.

Гъвкавият бюджет има относителна стойност към определени променливи. Сумите в долари, посочени в гъвкавия бюджет, се променят в зависимост от нивата на продажбите, производствените нива или други външни икономически фактори.

И двата вида бюджети са полезни за управлението. Статичният бюджет оценява ефективността на първоначалния процес на бюджетиране, докато гъвкавият бюджет осигурява по-задълбочена представа за бизнес операциите.

Лични бюджети

Лицата и семействата също могат да имат бюджети. Създаването и използването на бюджет не е предназначено само за тези, които трябва да следят внимателно паричните си потоци от месец на месец, защото "парите са малко". Почти всеки - дори хората с големи заплати и много пари в банката - може да се възползва от бюджетирането.

 

 









Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: