SEO оптимизация

[seo][bleft]

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ ШАМПОАН ЗА КОСОПАД?

Проблемът с косопада не може да бъде решен сам: само набор от мерки ще помогне да се победи, спре или забави развитието на алопеция. Шампоанът е един от основните продукти за грижа за косата, така че трябва да обърнете внимание на избора на този продукт и да използвате козметика, която не само ще почисти косата ви от замърсявания, но в същото време ще ви помогне да се справите с косопада.


ШАМПОАНЪТ НЕ Е ПАНАЦЕЯ

Шампоанът е основен продукт за грижа за косата. Използва се дори от тези, които не купуват балсами, не правят маски и не прилагат лосиони към къдриците си. Ето защо много купувачи възлагат много надежди на този продукт и вярват, че той ще помогне да се справят с всеки трихологичен проблем. Но това не е вярно.

·         Определете и отстранете причината за алопеция

Погрешно е да мислите, че можете постоянно да изрусявате косата си, да ходите без шапка през зимата, да имате хормонални проблеми, но използвате добър шампоан и тогава косата ви ще спре да пада. Дори това да се случи, алопецията пак ще се върне, защото причината за нея ще остане.

Понякога причината може да не е очевидна, тогава трябва да посетите трихолог или дерматолог. Той ще постави диагноза, може би ще даде указания за редица тестове, например за дефицит на витамини, и въз основа на съвкупността от данни ще ви каже какво да правите.

В някои случаи причината не може да бъде елиминирана, например, ако говорим за цикатрициална алопеция, тоест ситуация, при която косата не расте поради белег от изгаряне или нараняване. Тогава никакъв шампоан няма да реши проблема - само трансплантацията ще помогне.

·         Подходете към проблема комплексно

Работата по всеки проблем трябва да включва набор от мерки. Добре е, ако можете да се справите с причината за алопецията, но често това все още не е достатъчно. 

Какво трябва да направим:

Използвайте не само шампоан, но и други продукти. Например, ако линията против алопеция включва балсам, маска, лосион или нещо друго, купете го, за да го използвате с вашия шампоан. Така ще ускорите резултата.

Погрижете се за косата си. Ходене без шапка, често използване на термични устройства, избелване, къдрене, навик за разресване или триене на мокри кичури с кърпа - всичко това има лош ефект върху къдриците. Това може да не влоши алопецията, но определено ще се отрази негативно на външния вид на косата. Масажите и процедурите в салон за красота, напротив, ще ви помогнат да изглеждате по-добре.

·         Грижи се за здравето си

Може да успеете да отстраните причината за вашата алопеция, но загубата на коса може да започне отново поради други фактори. Затова се подлагайте на редовни медицински прегледи, приемайте мултивитамини, предписани от Вашия лекар, хранете се правилно, пийте около 2 литра течности на ден, следете нивото на хормоните, функционирането на стомашно-чревния тракт, ендокринната система, минимизирайте стреса, липсата на сън и преумора.

ОСНОВНИ КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА ШАМПОАН

Изборът на шампоан може да не е толкова проста задача, колкото изглежда. Не е достатъчно просто да извадите от рафта рекламирания, най-скъпия или най-евтиния продукт; грешно е също така да купувате това, което подхожда на вашето семейство или приятели. Ако искате не просто да почистите косата си от замърсявания, но да се грижите за нея и скалпа си, да разрешите трихологични проблеми (от пърхот до алопеция), ако за вас е важно къдриците ви да са здрави и да изглеждат красиви, тогава трябва да вземете по-сериозно покупката на шампоан.

·         Какво да търсите:

1.     Тип коса. Продуктите за мазни къдрици съдържат изсушаващи съставки, докато продуктите за сухи къдрици съдържат овлажняващи съставки. Следователно, ако не вземете предвид този критерий, можете да влошите съществуващия проблем.

2.     ниво на pH. Обикновено се свързва с типа коса, така че производителите не винаги посочват тази стойност на опаковката. Но ако е възможно, съсредоточете се и върху този параметър. Боядисаната, увредена коса се нуждае от шампоан с ниво на pH под 6, сухата, чуплива коса - под 5, мазната, лесно замърсяваща се, смесената коса - над 7, нормалната - 4,5-6.

3.     Задача. Повечето шампоани не само почистват, но и решават други проблеми. Например, ако имате себорея, тогава вижте какъв продукт се бори с нея; ако е важно за вас да осигурите добра грижа за къдрави и вълнообразни нишки, след това проучете какви продукти предлагат производителите и т.н. Също така имайте предвид: ако загубата на коса е причинена от повишено производство на себум и образуване на пърхот, тогава първо трябва да се отървете от пърхота с помощта на шампоан, регулиращ себума.

4.     Какъв е твоят пол. Мъжете и жените обикновено харесват различни аромати на козметиката, а продуктите за мъже често включват ментол, който е приятно освежаващ. Но не е само въпрос на предпочитание. Например, жените обикновено имат дълга коса, така че се нуждаят от грижа по цялата дължина; рН на скалпа при мъжете е по-ниско, отколкото при жените, което води до повишено производство на себум, което означава, че мъжкият шампоан трябва да бъде по-агресивен. Алопецията при мъжете и жените също може да се развие по различен начин, така че съставът на козметиката ще варира.

5.     Съединение. Тя трябва да бъде естествена и да съдържа компоненти, насочени към борба с косопада.

КАТЕГОРИИ ШАМПОАНИ - КОЗМЕТИЧНИ ИЛИ ЛЕЧЕБНИ

·         Козметични. Продават се в почти всички вериги магазини, дори и в хранителните. Обикновено това са евтини продукти, които изпълняват основни и най-популярни задачи: почистват косата, отърват се от пърхота, овлажняват сухи кичури или изсушават мазни кичури. Съставът на такава козметика обикновено включва:

1.     Витамини, минерали - подхранват косата с необходимите в конкретния случай елементи.

2.     Най-често се добавят натурални масла - жожоба, авокадо, репей. Те подхранват косата по цялата дължина, овлажняват сухите краища, помагат за възстановяване на чупливите нишки и предпазват от негативното влияние на външни фактори, което е особено важно, ако живеете в град с лоша среда и често използвате сешоар или термични уреди .

3.     Растителни екстракти – най-често алое, коприва, водорасли, репей, лайка. Те овлажняват нишките и ги подхранват с основни микроелементи.

4.     Протеини, аминокиселини - възстановяват увредените нишки. Това е особено важно след изрусяване или боядисване, когато в космите се образуват празнини, които трябва да бъдат запълнени.

5.     Допълнителни полезни вещества, които подобряват кръвообращението - това може да бъде екстракт от люта чушка, кофеин, горчица, женшен. Нормализирането на кръвообращението е важно за подхранването на космените фоликули, което означава, че помага в борбата с алопецията и ускорява растежа на косата.

·         Лечебни. Те се продават в аптеки и специализирани магазини - всички стоки в тези точки преминават строг контрол на качеството, така че на рафтовете практически няма фалшификати. Терапевтичните продукти имат същите ефекти като козметичните, но дават по-изразен резултат, работят повече с причините, а не само с видимите прояви на проблема. Помагат и при по-редки или по-сериозни трихологични проблеми. Характеристики на лечебната козметика:

1.     По-ефикасно. Лекарствените продукти обикновено се подлагат на клинични изпитвания и техните ефекти са проверени.

2.     Действието му е по-насочено. Рядко медицинският шампоан помага при всички трихологични проблеми наведнъж. Най-често той изпълнява една основна задача, например борбата с алопецията. Положителният ефект на такава козметика върху косата като цяло се дължи на факта, че съдържа фармакологични компоненти.

3.     Използва се в курсове. Можете да се върнете към обичайните си грижи, когато състоянието ви се нормализира. Не е необходимо да използвате лекарствен продукт без показания или да миете косата си с него през целия си живот. Някои продукти първоначално показват, че се използват в курсове с продължителност няколко месеца, 1-3 пъти годишно или на други интервали.

Съставът на лечебните шампоани включва фармакологични компоненти, например аминексил, никотинова киселина, стемоксидин, цистин, финастерид. Тяхното действие:

1.     разширяват кръвоносните съдове на скалпа, така че космените фоликули получават хранителни вещества и кислород по-бързо и в по-големи количества;

2.     ускоряват кръвообращението;

3.     задейства процеси на регенерация на клетките;

4.     повишава устойчивостта на тъканите към неблагоприятни външни влияния.

Кои шампоани са по-ефективни при косопад?

Купувачите обичат козметичните продукти: те се купуват по-лесно и струват по-малко. Освен това само преди няколко години лечебната козметика можеше да се намери само в специализирани магазини, а това не винаги е удобно. Но благодарение на появата на голям брой пазари и онлайн магазини, това вече не е проблем.

Препоръчваме да използвате лечебна козметика: техният ефект е доказан, например шампоанът Selencin® от линията Hair Therapy гарантирано увеличава обема с 25%, а линията Peptide Active стимулира растежа на косата с 85% от първите дни на употреба. Въпреки че все още няма да видите резултата веднага, защото къдриците се нуждаят от време, за да растат. Но след 3-4 месеца ситуацията ще се подобри значително.

Можете сами да изберете нашата козметика, но е по-добре първо да се консултирате с трихолог, който ще ви каже кой продукт е най-подходящ за вашия тип алопеция.

Но все пак шампоанът не е решение на всички проблеми. Грижата трябва да бъде цялостна.

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ АЛОПЕЦИЯ И ПЪРХОТ

Често пърхотът и алопецията се развиват паралелно. Това не е изненадващо: пърхотът се появява, когато мастните жлези не функционират правилно, което също засяга функционирането на космените фоликули.

При прекомерно производство на себум върху кожата се образува дебел слой епидермис: кожата не диша, метаболитните процеси се забавят, така че космените фоликули изпитват хранителен дефицит и косата започва да пада. При недостатъчна секреция на себум необходимият защитен слой, напротив, липсва, така че кожата е по-изложена на отрицателни външни влияния, което също води до алопеция.

Ако във вашия случай алопецията е придружена от пърхот, тогава вземете това предвид при избора на козметика: тя трябва да съдържа противогъбични компоненти, например:

·         цинков пиритион;

·         сулфиден селен;

·         сера;

·         катран;

·         салициловая кислота;

·         кетоконазол или климбазол.

Също така е добре, ако съдържа естествени антисептици (лайка, бреза, женшен, градински чай), етерични масла (евкалипт, чаено дърво, кедър, лавандула, грейпфрут) и не съдържа ароматни аромати, сулфати, парабени.

Когато купувате, вижте какъв тип пърхот (мазна или суха) помага козметиката, проучете показанията и противопоказанията.

Желая ви гъста коса на всяка възраст!
Как да се лекува алопеция при жените не е проблем.
Съвременната трихология има ефективни средства за това.

 

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: