Последователи

Дигитален маркетинг

Ако сте стобственик на дигитална агенция, можете да участвате в сайта, публикувайки ПР статии! Подробности можете да научите на имейл office at w-seo.com

Интернет реклама

Едва ли има човек, който да не си дава сметка, че чрез ефективна онлайн реклама, може да подобри бизнесът си, продажбите си, да повиши броя клиенти. Ние, екипът на компанията предлагаме на Вашето внимание ценни съвети за това, как да го сторите, при това - безплатно. Четете всеки ден www.PRpuzel.com и поканете Вашите приятели в сайта!

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове и по-добро класиране в Google и други търсещи машини. Ако търсите професионални SEO решения - то тогава W-SEO.com е Вашата компания, която ще изгради стратегия, с която да покорите върховите позиции!

Корниз на покрив


Корнизът е хоризонтален долен ръб на покрива, който се простира отвъд фасадата. Противно на външния вид, ролята му не се ограничава до декоративна функция. Нейната задача е да предпазва външните стени от дъжд и сняг, за да се изведе водата от сградата. Но не само това.

Ширината на корниза обикновено е от 50 до 90 см. В предната част пролуките са направени, за да поддържат пространството под капака. Перфорираните софити засмукват въздух и го повдигат до билото на покрива. Напречното сечение на вентилационните прорези трябва да бъде най-малко 0,2% от повърхността на покрива. Дупките трябва да бъдат защитени от насекоми и птици (за това се използват специални елементи - мрежи и хребети). За да работи правилно вентилацията на покрива, също е необходимо да се оставят празнини в билото (повърхността им трябва да бъде два пъти по-голяма от входната). Структурата на корнизите формира очертанията на външния вид на къщата. Краищата на ребрата най-често завършват с корнизи, върху които са фиксирани челната лента и улуците.

Ако корнизът не е завършен от дъното, гредите могат да бъдат нарязани и поставени върху челните ленти. Грешките, направени по време на монтажа, могат да имат сериозни и скъпи последици. Елементите на корниза се обработват от специално направена ламарина. Те служат за насочване на водата, която тече от покрива към улуците, и я предпазват от влагата на горната част на сградата. В резултат покривното покритие завършва така, че да се простира отвъд линията на стрехите и да влезе в улука.

Корнизът има и друга важна употреба - предпазва интериора от слънцето. Въпреки това, когато тя е твърде широка, напълно предотвратява навлизането на слънчева светлина през прозорците и следователно те се нагряват от зимното слънце (което води до увеличаване на разходите за отопление). Най-добре е да имате ширина на корниз, която ви позволява да затопляте интериора през зимата и да го засенчвате през лятото (това е възможно, защото зимните лъчи на слънцето падат от различен ъгъл). Енергоефективните домове често избягват използването на корнизи, особено от юг.
Източник: Gstroi.com

Няма коментари: