SEO оптимизация

[seo][bleft]

Добри идеи за инвестиране на парите ви


Работата като наемен служител, бизнесмен или професионалист ви помага да получавате доходи, за да водите комфортен живот. И след като се погрижите за всички свои непосредствени нужди, най-вероятно ви остава и някакъв разполагаем доход. Какво правите с този разполагаем доход? Харчите ли за някои луксозни неща? Дали го държите в брой, или го оставяте в банката си? Или го разпределяте по подходящ начин, за да ви донесе прилична възвръщаемост? Тук възниква въпросът "как да инвестираме парите".

Инвестирането на парите е също толкова важно, колкото и получаването на доходи. Разумните инвестиции помагат за финансовото обезпечаване на живота ви, като постигат финансовите ви цели в настоящето и бъдещето. Инвестирането ви помага да генерирате паралелен поток от доходи, да създавате повече богатство и да получавате възвръщаемост, която да надмине инфлацията. То гарантира, че ще водите комфортен живот дори и след пенсиониране, когато редовният ви доход спре.

 

Инвестиране на пари за начинаещи

Инвестирането на пари за начинаещи е трудно, ако не сте запознати с нюансите на инвестиционните способи. Може би е разумно да ограничите инвестициите си до финансови инструменти, свързани със застраховки, взаимни фондове и срочни депозити, PPF и малки спестовни сметки.

 

Най-добрите начини за инвестиране на парите ви

Застрахователни планове

Тези инструменти са отлични за млади начинаещи с постоянен източник на доходи. Можете да се насочите към планове за чиста защита, като например срочна застраховка, която осигурява финансова защита на семейството ви в случай на вашата нещастна преждевременна смърт. Другият вариант е да се насочите към планове, които съчетават спестявания със застраховка, като например застрахователни планове, свързани с дялове. Други застрахователни планове включват здравни планове, планове за критични заболявания и планове за застраховка срещу злополука.

 

Взаимни фондове

Взаимните фондове са модерен начин за инвестиране сред начинаещите. Взаимните фондове ви предлагат предимството да инвестирате непряко на фондовите пазари чрез опита на професионални мениджъри. Тъй като сте заети с работата, професията или бизнеса си, може да нямате време да следите фондовия пазар и да правите преки инвестиции. Именно тук се появяват взаимните фондове. Имате няколко възможности за избор, като например дялови взаимни фондове, дългови взаимни фондове, балансирани фондове и други подобни инструменти. Имате и планове, които предлагат възможност за получаване на доход от дивиденти или за растеж. Можете да направите избор въз основа на финансовите си цели и възможностите си за поемане на риск.

 

Взаимните фондове предоставят широки възможности да се погрижите за ликвидност, доход, растеж и сигурност.

 

Фиксирани депозити, Фонд за гарантиране на сигурността (PF) и малки спестявания

Фиксираните депозити, Провидентският фонд (PF) и малките спестовни сметки са сигурни инструменти, осигуряващи умерена възвръщаемост. Те предлагат по-добра ликвидност и сигурност. Ако сте лице, получаващо заплата, можете да изберете доброволен ПФ в допълнение към ПФ на служителя. Малките спестовни схеми са подходящи и за начинаещи, за да получат приличен доход.

 

Данъчни облекчения

Различните начини за инвестиране предлагат данъчни облекчения*. От съществено значение е да прецените компромиса между данъчните облекчения и възвръщаемостта, когато инвестирате.

 

 











Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: