SEO оптимизация

[seo][bleft]

Как да напишете добра автобиография





Вашето резюме трябва да бъде кратко, ясно и стратегически да представя вашите квалификации, за да накара работодателя да поиска среща с вас. То трябва да предава вашите умения, трудов опит и активи. Актуализираната модерна автобиография е ключът към успешното търсене на работа. Ето някои правила и съвети за това как да напишете добра автобиография и какво да включите.


Коригирайте автобиографията си многократно


Уверете се, че няма правописни или граматически грешки. Нека някой друг също го прочете. Една проста правописна грешка в автобиографията може да създаде отрицателно впечатление на работодателя. Това дори може да ви попречи да получите работата.


Ограничете автобиографията си до две страници


Поставете акцента в автобиографията си върху последния си опит. По-старите работни места и опитът, които са на повече от 15 години, трябва или да бъдат премахнати, или сведени до минимум. По този начин работодателят може да се съсредоточи върху по-актуална информация.


Напишете автобиографията си така, че да отговаря на позицията, за която кандидатствате

Посочете професионален опит или постижения, които са свързани с позицията, за която кандидатствате. Това може да стане чрез преглед на длъжностната характеристика или уебсайта на работодателя.


Подчертайте това, което сте постигнали


Дайте примери за това, което сте постигнали в работата си и опишете, какъв вид служител сте. Най-добре е да включите тази информация в секцията „Трудов опит“ на автобиографията.


Бъди честен


Да лъжеш в автобиографията си никога не е добра идея. Не трябва да надценявате своите умения или резултати, тъй като това ще подведе работодателя. Опишете това, което можете да предложите.


Измерете количествено вашите постижения


Използвайте твърди цифри, които работодателят ще разбере и ще бъде впечатлен. Например колко хора сте контролирали, колко продукта сте продали, с какъв процент сте увеличили продажбите и т.н.


Използвайте прости думи и глаголи за действие


Използвайте прост и ясен език, но също така и убедителни глаголи като обработен, управляван, воден, разработен, увеличен, постигнат, използван и т.н.


Проверете отново информацията си за контакт


Вашето резюме трябва да съдържа вашето име, адрес, имейл и телефонен номер. Тази информация трябва да бъде поставена в горната част на първата страница. Освен това се уверете, че тази информация е точна. В противен случай работодателят няма да може да се свърже с вас.


Източник: slovored.com





Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари: