SEO оптимизация

[seo][bleft]

Личностно развитие - дали сме достатъчно мъдри, за да преместим охлюва?



През годините се занимавах с най-различни неща. Всичко започна преди около 31 години. Практикувах най-различни видове източни бойни изкуства. Израствах под влиянието на филмите и фантастичните хватки, които се прилагаха :).

Колкото повече години минаваха и ставах по-голям започнах да разбирам и да осъзнавам колко много не зная и колко много още има за учене. Покорявах един връх и зад него се виждаше следващия. Това ми донесе виждането, че имам изключително много работа върху себе си, за да си позволявам да давам акъл на другите в живота. И поради това разбиране вече помагам, когато е поискана помощ или насока, дори и просто съвет или мнение.

След като минаха тези години и се появи това разбиране къде се намирам по Пътя на развитие започнах да се забавлявам. Също така често гледам с умиление как всички гурута в България, а и по света обясняват как и какво ще ви научат в различните им семинари за Х пари. А те често са доста сносни суми. Е, поне за българския клиент, който желае да се развива. :)

Повече може да видите в статията Защо спрях с личностното развитие. Обаче фокуса в настоящия материал е малко по-различен.

Тъй като съм минал през различни видове обучения в някои лечителски практики – Рейки, Пранично лечение, Су Джок терапия, Медитация Усмивка, Туист терапия, Техника за Емоционална свобода (ТЕС), Възстановяване на връзката, Квантова Синхронизация, Техниките и терапиите на Рене Мей и още много методи. Аз, логично минах и през кризата на лечителя, която е стандартна проява на хората, които търсят да се развиват – Да се помогне на целия свят, цялата Вселена и всичко живо дето щъка във Всемира :).

Основният извод дотук, който си направих е че човек не желае да си помогне сам, а иска някой отвън да му свърши работата и да го излекува. Той или тя не иска да направи никакви усилия извън комфортната си зона на жертва-пациент. И това без значение колко е болен и закъсал. Хората не искат да направят усилия по промяна на здравното си състояние, качеството на живот, работата и др.

Във времето много хора са ме молили за идея, подкрепа, съвет или помощ. Когато и където съм могъл съм помагал. И разбира се те имат определени резултати в едно или друго направление.

Мога да разкажа интересна случка от времето, когато практикувах активно Айкидо.

Баба ми от страна на майка ми беше много емоционален човек със силно развито чувство за справедливост и собствена значимост. Почти всеки път преживяваше несправедливостите бурно и с много емоция.

Един ден тя повдигна темата, че съм като огледално кълбо и нищо не ме закача от ежедневието, а пък тя как хаби нерви. Обясни с много емоция и патос, че не може така и аз трябвало да се променя.

Интересното бе, че тя не поиска да се научи как се прави, а аз да се променя и да вляза на нейното ниво на съзнание и да стана като нея.

Предложих и практики, които да и помогнат, тя категорично отказа с мотива, че това са глупости.

И разбира се продължи да се връзва на Живота  :). Което разбира се един ден доведе и до отдавна предвидим резултат.

А аз като „по-глупав“ в нейните очи останах с глупостите и започнах да хабя по-малко енергия и емоция, а при нея и най-малкото, което не и влизаше в модела на живота я докарваше до силни емоционални реакции. Което оказваше пряко влияние върху здравословното и състояние и кондиция.

Реших да дам такова заглавие на материала, защото в последно време осъзнах, че дори и да искам да помогна няма как да стане без човек сам искрено да го пожелае и да даде Вътрешно Позволение в себе си. Независимо как изглежда външно, дали моли за помощ или не. Защото Свободната воля се зачита, независимо до какъв изход ще се доведат нещата.

И така осъзнах (умишлено не казвам разбрах), че ако един охлюв се пълзи бавничко по улицата и мине кола и го прегази или пък съществува възможност за това и вие го видите какво ще направите?

Може би веднага ще предположите, че ако го „спасите“ и преместите ще му помогнете, дали?

Кои сте вие да решавате да промените пътя на охлюва и да му попречите да изпълни плана заложен за него като същество?

Сигурни ли сте, че няма да сгрешите?

Имате ли достатъчно мъдрост, за да го направите?

Дали това е правилното и най-доброто за него?

През моето развитие осъзнах, че нищо случайно няма. Независимо кой каква причина има – Бог, Съдба, Карма, Зодии, Хюман дизайн и какво ли още не. Изберете си една, или може би няколко :). Независимо какво ни сполетява в чудото наречено Жизнен Път!

Именно това осъзнаване ми даде Познанието, че не съм достатъчно мъдър, за да преместя охлюва! :)

Няма коментари: